Víkendový večírek mladých lidí v rodinném domě v pražských Kunraticích svolaný přes sociální sítě skončil nekontrolovaným řáděním, ničením zařízení domu a škodou minimálně půl milionu korun. „Případ vyšetřujeme jako poškození cizí věci, pachatelům hrozí až rok vězení,“ informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Party svolala šestnáctiletá dívka po odjezdu svých rodičů na víkend. Do jejich domu dorazilo v pátek večer asi 60 lidí, ale znala pouze tři z nich. Po požití alkoholu a zřejmě i drog začali někteří účastníci party demolovat byt a dům.


Znáte dívku, která tento divoký večírek pořádala, nebo jste se ho přímo účastnili? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na tel. číslo 724 014 586.


„Posprejovali vnější fasádu domu, poškodili vnitřní omítky v obývacím pokoji od míče a blíže nezjištěného předmětu, zničili omítky zdi na chodbě a na schodišti típáním nedopalků cigaret, poškodili omítky zdi na toaletě, popsali a postříkali barvou ve spreji koupelnu a barvu nastříkali i na nábytek,“ vypočítal vzniklé škody Daněk.

Někdo také poškodil dveře a podlahy, vystříkal v domě práškový hasicí přístroj, rozbil křišťálový servis a skleněnou výplň krbu.

Párty šestnáctileté dívky připomíná americký film Projekt X, který popisuje příběh tří nenápadných mladíků, kteří se rozhodli uspořádat večírek, na který nikdo nezapomene. Díky facebookové pozvánce se jim ale akce zcela vymkla z rukou...