Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dopadli útočníka z Českého Dubu: V restauraci střelil mladíka do obličeje

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš, ČTK - 
4. února 2015
13:30

Střílel na hosty restaurace a jednoho zranil! Policie dnes časně ráno útočníka naštěstí dopadla na Českolipsku a zajistila i jeho plynovou zbraň.

 „V současné době probíhají standardní procesní úkony, obviněn zatím nebyl,“ dodala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

 

Hlášení o agresivním muži, který v restauraci v Českém Dubu ohrožoval hosty střelnou zbraní, dostala policie v sobotu před 23:00. „Na místo byly povolány policejní hlídky. Ovšem vzhledem k osobě podezřelého, který byl ozbrojený, musely postupovat takticky a s velkou opatrností,“ řekla mluvčí.

 V době, kdy policisté dorazili na místo, byl podle ní před restaurací hlouček lidí, kteří se muže snažili zadržet a zabránit mu v odjezdu autem, které měl nastartované před restaurací. „Při tom podezřelý několikrát vystřelil ze zbraně. Jeden z výstřelů lehce poranil v obličeji muže, který se ho rovněž snažil zadržet. Zraněného přímo na místě ošetřil lékař, utrpěl pouze povrchová poranění bez nutnosti hospitalizace,“ uvedla Suchánková.

 

Útočníkovi se pak podle ní snažili v odjezdu zabránit i policisté. „Použili nejprve varovné výstřely do vzduchu a ve snaze zabránit jeho ujetí použili výstřely i proti vozidlu. Nicméně muži se podařilo ujet a pronásledování bylo neúspěšné. Další policisté pak přímo na místě zjišťovali okolnosti incidentu,“ dodala mluvčí. Podle serveru TN.cz byl útočník už v minulosti trestaný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání