Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dětská nemocnice dostala zásah granátem: Boje na Ukrajině nekončí, nejmenší jsou v ohrožení!

Autor: shp, ČTK - 
19. ledna 2015
16:01

Dětský křik, pláč a nesmírné zoufalství. Dětskou nemocnici v centru Doněcku dnes zasáhl dělostřelecký granát, který zranil dva lékaře a pět pacientů. Podle ukrajinských médií objekt ostřelovali separatisté. Nemocnice byla evakuována poté, co jeden granát zasáhl kardiologické oddělení a další nevybuchl a uvízl ve střeše.

Ruská televize Rossija 24 pro změnu tvrdí, že útok je dílem ukrajinské armády. Jako obvykle... Podle doněckých novinářů incident potvrzuje, že ve městě už neexistuje bezpečné místo.

Nemocnice leží přímo v centru, kam raketové a dělostřelecké náboje dopadaly i o víkendu. Pod palbu se dnes dostala i doněcká tuberkulózní léčebna ve čtvrti nedaleko centra, poničeno explozemi bylo také několik okolních domů, napsal server Cenzor.

Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) dnes varoval před následky tvrdých bojů, které Doněck v posledních dnech ovládly. „Jsme velmi znepokojeni eskalací násilí v Doněcku. Civilní obyvatelstvo nesmí trpět,“ napsal mluvčí MVČK na Twitteru.

Podle televize Rossija 24 si Kyjev nevybírá cíle náhodou a záměrně míří na objekty infrastruktury. „Lidé se přesunuli do sklepů, protože nemají jistotu, že se ostřelování nebude opakovat,“ uvedla ruská televize.

cid2000 ( 28. ledna 2015 16:17 )

Fanatický Ukrajinský premiér zatáhne Evropu do války svou lží!!Nikdo nemůže věřit,že si povstalci zabíjejí vlastní děti,lidi na vlastním území a ničí vlastní nemocnice,sídliště,školy atd!!!To mohou psát jen české nacistické periodika a hlásit fanatické TV Čt24.Prima atd. Pro info všem lidem!!!....například z článků jistého George Friedmana z jeho think-tanku STARTFOR (použijte Google), který radí americkému ministerstvu zahraničí a Bílému domu. Mimo jiné píše, že proti invazním jednotkám Ruska budou nasazeny „Visegrádské armády pod vedením Polska“. Protože když na Ukrajině budou bojovat Rusové proti Rusům, tak se navíc zbaví všech Slovanů, pěkně je všechny naženou proti sobě. Víte, že od cca 2011 jsou pro tento účel v rámci NATO zakládány „Visegrad Battlegroups“ ? Celá ta věc byla dlouhodobě plánována.

katkom ( 19. ledna 2015 19:04 )

 Odporná fašistická ruská verbež včele s Putlerem je ochotná udělat cokoliv, aby si našla záminku k napadení Ukrajiny. My ti to ale Putlere nezežerem. Jsi okupant a lhář!!!!

petrusaa ( 19. ledna 2015 17:20 )

Proč by domobrana střílela do centra svého města,když město je v jejich držení a Ukrajinci střílí na centrum ze 30 km vzdálenosti od města podle údajů dronů.

Zobrazit celou diskusi