Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obraz zkázy: Tohle zůstalo z ukrajinského letiště po těžkých bojích!

19. ledna 2015
10:04

Desítky mrtvých na obou stranách a z moderního terminálu doněckého letiště zbyly jen hromady suti. Boje mezi ukrajinskou armádou a proruskými vzbouřenci pokračují i dnes. Podle listu Ukrajinska pravda o tom informovalo tiskové středisko protipovstalecké operace na východě země, z jehož zprávy vyplývá, že vládní síly získaly část objektu zpět. Separatisté ale vše popírají.

„Na území doněckého letiště pokračují bojové akce s cílem osvobodit objekty, které drží povstalci. Protivník má podstatné ztráty na živé síle i technice,“ cituje Ukrajinska pravda na svém serveru ranní zprávu tiskového střediska.

Armádní mluvčí Andrij Lysenko v neděli večer sdělil, že armáda v noci ze soboty na neděli zahájila u doněckého letiště rozsáhlou operaci a má opět pod kontrolou jeho převážnou část. Areál se koncem minulého týdne dostal pod silný tlak separatistů, kteří už v pátek oznámili, že letiště „s konečnou platností“ padlo do jejich rukou. Kyjev to nepotvrdil, i když armádní zprávy připouštěly, že situace je tam „složitá“.

Armádní tiskové středisko ráno rovněž uvedlo, že vzbouřenci za uplynulých 24 hodin 99krát ostřelovali pozice ukrajinských ozbrojených sil i místa s civilním obyvatelstvem. Použili přitom děla, granátomety, minomety i raketomety. Konkrétní údaje o mrtvých či zraněných zpráva neobsahuje.

Podle sdělení ministerstva vnitra se ráno pod palbou ocitlo i město Debalceve. Na jeho centrum dopadlo kolem 20 granátů, které zranily velký počet civilistů. Mezi vážně zraněnými jsou prý děti.

katkom ( 19. ledna 2015 19:12 )

Lži komunisticko-bolševické lži. Žádné referendum neproběhlo, jenom zinscenovaná fašistická ruská fraška!!!!!

katkom ( 19. ledna 2015 19:09 )

Samozřejmě, že pro Putina. Za vším světovým zlem stojí jedině ruští agresoři.

katkom ( 19. ledna 2015 19:07 )

Rusáci napřed Ukrajině ukradli Krym, který ji nezpochybnitelně patří. Teď se snaží Ukrajině ukrást i další území. Jednání ruských okupantů je čistý fašismus!!!!!!!

19jirka74 ( 19. ledna 2015 16:11 )

Už si přišli v Iráku pro Husajna, v Libyi pro Kadáfiho (možná i z toho letadla nad Anglií), pro Bin Ládina si přišli sami Amíci a další jsou v pořadí.

gogo ( 19. ledna 2015 15:37 )

Inu to je těžké.... Záleží v které zemi kdo za koho kope. Někde se říká vlastenci a někde se těm samým lidem říká rebelové. Někde se říká okupační armáda a jinde zase mírová mise.. Záleží jen na úhlu pohledu. Rusové v roce 1945 byli osvoboditelé a v roce 1968 okupanti. Rusové v Afghanistánu byli okupanti, Američané tam jsou mírotvorci. Samozřejmě, že nikdo nikdy tam mrtvé domorodé obyvatelstvo nepočítal...

Zobrazit celou diskusi