Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sobotka uklidňuje: Nevíme o bezpečnostní hrozbě pro Česko!

Autor: ČTK, zrk - 
15. ledna 2015
22:32

Zdá se, že Česko nečeká žádné střílení jako v Paříži. Jak řekl premiér Bohuslav Sobotka, bezpečnostní složky nemají žádné informace o konkrétních hrozbách pro Česko. Podle Sobotky nejsou žádné důvody k obavám.

„Žádné zásadní informace se oproti minulému týdnu neobjevily," řekl Sobotka. „Platí trvalý monitoring, platí trvalá spolupráce s našimi zahraničními partnery, to znamená, vyhodnocují se průběžně veškeré nové informace, ale v tuto chvíli platí to, co jsme řekli minulý týden, v souvislosti s útoky v Paříži. Tady nejsou žádné důvody k tomu, aby se lidé v České republice obávali," uvedl.

Zároveň zopakoval, že v souvislosti s útoky v Paříži nebyly identifikovány žádné konkrétní hrozby. České bezpečnostní složky mají ale podle něj nadále vysoké nasazení v oblasti hrozeb radikálního islamismu. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) na konci minulého týdne uvedl, že české bezpečnostní složky mají vyšší pohotovost.

Výbor pro zpravodajskou činnost, jehož členy jsou předseda vlády, ministři vnitra, zahraničních věcí a obrany a ředitelé zpravodajských služeb, se dnes sešel na úřadu vlády.

Minulý týden ve středu zaútočili ve francouzské metropoli dva islámští radikálové na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo a zabili při tom 12 lidí. Ve čtvrtek další ozbrojenec zastřelil policistku a den nato přepadl košer supermarket, kde zahynuli čtyři lidé. V neděli Paříží na protest proti terorismu a na obranu svobod prošel pochod národní jednoty, v němž se sešlo kolem 1,5 milionu lidí.

leonard43 ( 16. ledna 2015 11:05 )

leonard43 ( 16. ledna 2015 11:05 )

Nejsou náhodou zpřízněni ? Ta podoba je dost zarážející. I kdyby zjistili, že nám hrozí nebezpečí, tak tenhle český Jaceňuk nás bude stále uklidňovat, že nám žádný čmoud v šátku nehrozí.

sandokan500 ( 16. ledna 2015 06:37 )

Napsal jsem,zebude v p.r.d.e.l.i.

sandokan500 ( 16. ledna 2015 06:36 )

Bohousi ty slizoune tobe neverim ani pozdrav.Po volbach budes uplne v ***i to ti ze srdce preji.

barracuda.sro ( 16. ledna 2015 01:40 )

Bohušu, největší hrozba jste Vy všichni.

Zobrazit celou diskusi