Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Irák bude bojovat proti teroristům: Připravují nálety i pozemní operace!

Jordánská letadla podnikla nálety proti Islámskému státu v Sýrii
Jordánská letadla podnikla nálety proti Islámskému státu v Sýrii  (Autor: Reuters, EPA)
Autor: ČTK - 
9. února 2015
07:46

Irácké síly v nejbližších týdnech podniknou pozemní ofenzívu proti Islámskému státu (IS). Podle agentury AFP to v neděli v jordánském Ammánu prohlásil americký koordinátor mezinárodní koalice proti IS John Allen. Koalice má operaci poskytnout vojenskou podporu.

„V příštích týdnech, kdy irácké síly zahájí svou pozemní kampaň s cílem získat zpět území v Iráku, poskytne koalice této operaci významnou podporu v podobě palebné síly,“ citovala Allena jordánská tisková agentura Petra. 

Islámský stát kontroluje velká území v Sýrii a v Iráku. Státy mezinárodní koalice si jsou vědomy, že samotné koaliční nálety Islámský stát neporazí. Proti této organizaci je podle nich nezbyté nasadit i pozemní síly, které však nyní tvoří jen zbytky irácké armády a kurdští a šíitští milicionáři. 

kapturek ( 9. února 2015 09:02 )

 konecne se nasli poradni chlapi a ne ti priposrani amici kteri umi akorat shodit bombu za milion dolaru a ona zabije jednoho zm.rda amici v cele s opicakem jsou banda sracu akorat kdyz je po vsem tak strasne pisou knihy a toci filmy jaci byli hrdinove, nuly americke

Zobrazit celou diskusi