Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Plastika pozadí ve dvanácti, zkracování střev v šestnácti: Tak vypadá touha stát se Miss World

Autor: dce - 
12. prosince 2014
21:42

Mladá děvčata se většinou chtějí stát princeznou a později modelkou. Jenže ve Venezuele vše dotáhli do extrému - už ve dvanácti děti podstupují plastické operace, aby z nich o pár let později mohla být Miss World. Jenže stojí všechna ta bolest a práce za to?

Jen málokdo si představí, že život modelky je těžká dřina a často i mnoho bolesti. To, co podstupují dívky ve Venezuele, je ale pořádný extrém. Všechny dívky se zde chtějí stát světovou Miss. Z Venezuely totiž pochází šest Miss World, sedm Miss Universe, šest Miss Inetrnational.

Ale sen či snad touha zde přerostl do obsese - dívky ve dvanácti podstupují plastiky pozadí nebo jdou na úpravu nosu. V šestnácti si nechají zvětšit prsa a zkrátit střeva, aby se jim nevstřebávalo tolik jídla. Tou dobou si často i nechávají na jazyk našívat plastové destičky či tvrdé pásky, které činí jedení pevné stravy velmi bolestivé. Zdravé diety jsou totiž moc drahé. Operaci ale údajně podstupují jen ty méně disciplinované dívky, které nedokáží držet hladovku.

Malé dívky procházejí školou pro modelky, která je má naučit oblékat se, správně chodit i vypadat. Jejich rodiče je vše nechají podstoupit jen proto, aby je dostaly z chudoby - jako Miss by se totiž dostaly do lepšího světa.

Jenže někteří jdou opravdu do nebezpečných extrémů - osmi- nebo devítileté děti dopují hormony, které jim mají rychleji nastartovat pubertu a růst. Mnohé akademie pro modelky tyto metody dokonce otevřeně podporují! Jenže často to končí zklamáním.

Je smutné žít v zemi, kde máte lepší vyhlídky na slušný život, když znetvoříte tělo malému dítěti, než když mu zaručíte prvoligové vzdělání. „Nemyslím si, že Venezuela má nejhezčí ženy. Víme ale, jak takovou perfektní ženu vyprodukovat,“ prohlásila dokonce ředitelka jedné školy pro modelky.

jany ( 13. prosince 2014 10:53 )

ale uspesni muzi takove chteji. a zeny obvykle touzi po uspesnem muzi - nakonec jsou trebas i rady za frantu z kolbenky, ale pokukuji po spickovyhc hojekistech, hercich apod. - a ti chodi s modelkami a herkami

moiaza ( 13. prosince 2014 08:41 )

 Co je to modelka? U mne pouze věšák na šaty. Umělé kozy, umělé, vlasy, na obličeji smrdící humus. Nese se jak pětikačka do banky. Co je na takové atrapě ženského?

lepabrena ( 13. prosince 2014 08:33 )

To, co tady píšete, je totálně mimo mísu. Všichni chudí a bezdomovci se mají odstěhovat na venkov? Na venkově je právě ta největší nezaměstnanost,rozpadla se družstva a v řadě případů byli okradeni oprávnění pozemkoví vlastníci. Na polích roste řepka olejka a solární panely. Odtud se právě rekrutuje nejvíce nezaměstnaných a bezdomovců, kteří se snaží ve velkých městech sehnat jakoukoliv práci. A nikdo duševně zdravý si nevybere kariéru bezdomovce. Vy sám jste chudý duchem, ale blahoslavený ne, protože si neuvědomujete svůj stav. Jděte se léčit na psychiatrii- uleví se vám!

fotrpjotr ( 13. prosince 2014 05:44 )

Co používají naše modelky a missky,že jsou tak škaredé?

petr11 ( 13. prosince 2014 04:47 )

.....jasné týrání dětí a za přispění médií

Zobrazit celou diskusi