Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stát vydá bájnou horu Blaník církvi! Zůstane nám jen rozhledna

Bájná hora Blaník připadne církvi
Bájná hora Blaník připadne církvi  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: map - 
4. října 2014
19:39

Když bude českému národu nejhůře, pak z útrob hory Blaník vyrazí rytíři v čele se svatým Václavem, aby pomohli... Ti rytíři ale nově pojedou po cestách patřících církvi!

Přes 631 hektarů pozemků bývalého velkostatku kolem Louňovic pod Blaníkem na Benešovsku dosud pro stát spravoval podnik Lesy ČR. V rámci církevních restitucí ale byla zpečetěna dohoda, podle níž přejdou do vlastnictví církve. Ta se dušuje, že se pro lidi nic nezmění. Rozhledna na vrcholu Velkého Blaníku zůstane ve vlastnictví obce a také pozemek pod ní stát odmítl vydat.Říp patří šlechtě

Ani legendární hora Říp, kde se podle pověsti zálibně rozhlížel praotec Čech po zemi plné »mléka a strdí«, nepatří státu. V 90. letech ji restituoval rod Lobkowiczů. Ten se ale chce kopce zbavit a před pěti lety jej nabídl státu. Ani on, ani Ústecký kraj však nechce dát za 70 ha legendární hory 23 milionů korun.

e.44 ( 5. října 2014 20:43 )

Co je na tom že svatý Václav pojede s rytíři po cestách patřících církvi, když je svatý, že? To zase někdo vyrobil senzaci za každou cenu

ddiabolka ( 5. října 2014 18:35 )

Kdy už konečně někdo z nás POTOMKŮ BÝVALÝCH NEVOLNÍKŮ z jejichž práce a donucení církevní majetky vznikly konečně UPLATNÍ restituční nároky na církvi?Vždyť je to do nebe volající a na tuto církevní opakovanou zlodějnu požehnanou současnými politiky se snad už BŮH pokud existuje nemůže dívat a ty BEZNABOHY potrestá.Kdyby kněží byli sami věřící nemohou se tak chovat.

tigrusenko ( 5. října 2014 08:49 )

Ale šu.kat ministranty ještě dokážou.

tigrusenko ( 5. října 2014 08:44 )

Jak jsi mohla mít úctu k někomu, o kom se po staletí ví, že je mafie?

tigrusenko ( 5. října 2014 08:26 )

Zobrazit celou diskusi