Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Případ doktora obviněného z týrání dětí: Rodiče vystrašil vpich do hlavičky Honzíka!

Autor: raj, jad - 
19. září 2014
05:23

Případ pediatra Jiřího Havránka (42), který byl obviněn, že v klatovské nemocnici údajně mučil malé děti desítkami vpichů a vysokými dávkami uspávadel, začal rozdělovat veřejnost.

Do redakce Blesku totiž píší nejen lidé, jejichž dětem lékař Havránek údajně ublížil, ale i ti, kteří se ho zastávají. A na jeho straně stojí i lékaři. Například podle dětské lékařky Hany Cabrnochové z Prahy vpichy do žil na hlavičce nejsou u malých dětí nic neobvyklého. „Děti právě tam mají nejvýraznější žíly,“ tvrdí dětská lékařka.

Otec Honzíka (1): Bál jsem se o synův život!

Doktor Havránek nebyl postrachem dětí a jejich rodičů jen v klatovské nemocnici. Neblahou zkušenost s ním má Jan Šilha (31) z Rakovnicka. Jeho synu Honzíkovi (1) šlo prý o život. Honzík měl v březnu zánět průdušek a obvodní lékařka ho poslala do nemocnice v Rakovníku. Tady mu napíchli do žíly na hlavičce kanylu s tím, že z ruky by si ji vytrhl.

Až když rodiče protestovali, napíchli chlapce do ručičky. „Druhou noc mi s pláčem volala manželka, že syn je na tom velmi špatně. Hned jsem jel do nemocnice a cestou jsem řešil zdravotní stav syna s lékařem, kterého znám. Ve špitále jsem pak žádal okamžitý převoz do nemocnice v Praze-Motole,“ vyprávěl Blesku otec dítěte. Zakázal převoz Pak přišel doktor Havránek. „Řekl mi, že převoz nebude, a jestli chci, ať podepíšu revers,“ popisoval Honzíkův táta. Když začal volat policii, najednou prý všechno šlo. Doktor Havránek vzal ihned syna na několik vyšetření a nasadili jinou léčbu. Rodiče dítěte od té chvíle konzultovali každý Havránkův krok s jiným lékařem.

Maminka z Řevničova: Na doktora Havránka nedám dopustit!

Ne všichni však na MUDr. Jiřího Havránka jen nadávají. Čtenářka Blesku Věra Suková (35) z Řevničova na něho naopak nedá dopustit. „Letos v létě strávil syn Radim (5) necelý týden v rakovnické nemocnici. Ošetřujícím lékařem byl pan primář, syn měl několik dní vysoké horečky a bolesti bříška. Nakonec se z toho vyklubala těžká angína,“ psala paní Věra. Podle ní pan doktor provedl veškerá vyšetření, včetně chirurgického.

Za celou dobu pobytu se o syna hezky staral, k rodičům Radimka se choval velice vlídně, byl klidný, vše vysvětlil. „Syn se ho vůbec nebál, k dětem se chová moc hezky, má jemný přístup, vždy mu vysvětlil, co mu budou dělat. S titulováním tyran dětí v žádném případě nesouhlasíme,“ dodala maminka Radimka. Podle Věry Sukové je doktor Jiří Havránek odborníkem na svém místě a za vyléčení jejího syna děkuje celá její rodina.

Video Miminka jsem netýral! Duševně nemocný lékař se brání drsným nařčení! - Etien Bláha, Martin Hurda
Video se připravuje ...

shango ( 20. září 2014 11:41 )

tady je krasne videt, kolik problblych hysterickych lidi se necha zmanipulovat medii...vzdyt je to cele proste picovina... zavadet zilni pristup na hlave u malych deti je zcela standartni a v souladu s lege artis...pan doktor nicmene udelal chybu, protoze asi malo komunikoval s tim otcem, coz je dle vseho hysterickej pošuk a blbeček.Nicmene pan doktor, pokud byl udajne tak zkuseny, tak tohle mel zvlasnou a vydesene hystericke rodice zvladnout a vse jim vysvetlit...halt chyba komunikace...

kdoasi ( 19. září 2014 15:50 )

naidka: rodiče mě bijou...ale jen v sebeobraně

kdoasi ( 19. září 2014 13:50 )

Tebe pustili ve cvokhausu k pc?

anna1234 ( 19. září 2014 11:56 )

..to jo, to bylo "prima", když jsem si mohla "dřív" jednou denně zavolat, jak mému synovi v nemocnici je. To by se ti líbilo?

x777x ( 19. září 2014 11:06 )

A co jste Vy? Je lepší se nechat ošetřit od doktora, který Vám stanovuje diagnouzu mezi futry a ani se neobtěžuje Vás pořádně prohlédnout? Tak takový doktor může léčit, protože netrpí žádnou "psychickou" poruchou a své upozorňuji dětské pacienty bere dle "ksichtu" a nebo doktor, který svou prací žije a snaží se dětským pacientům pomáhat, aby netrpěli a chová se k nim naprosto úžasně. To že někdo má tuto poruchu se kterou se léčí a ví o ní a ví kdy se dostává do fáze deprese a dělá s tím něco, tak takový člověk má právo na co, žít v ústraní, někde v ústavu??? Nebo má složit ruce na klín. Koukám, že tady je tak akorát spousta chytrolínů... Vy máte dítě? Byl jste s ním v nemocnici, nebo na pohotovosti??? Já jen, že skutečnost je pak jiná. Ono se několikrát nepodaří ihned a bez problémů zavést kanylu do ručičky, zvlášť když se dítě tomu brání, já jsem u toho byla, když dceří zaváděli už několikátou kanylu a podařilo se jim to až na počtvrté... a že když je špatně zavedená, vytvoří se boule. Je zvláštní, že toto se stalo v Krči na JIPce a nebyl to zrovna pan primář Havránek, kdo zaváděl kanylu, a tam to tedy je v pořádku.

Zobrazit celou diskusi