Staré Sedliště na Tachovsku se stalo místem nesmyslného konfliktu. Vše začalo rozepří mez dvěma skupinkami školáků – děti se hádaly a pošťuchovaly. Podle dalších dětí – svědků padly i rasové nadávky na adresu některých školáků. Dva kluci se zastali poškozené dívky.

„Pak přišla matka jedné z Romek a v klidu náš spor urovnávala. Jenže na místo potom přijel i její otec, začal nadávat a mě a kamaráda napadl," popsal jeden z napadených chlapců serveru denik.cz „Vencu držel za bradu a vyhrožoval, že se mu vymočí do pusy. A jestli se tý holky dotkneme, že si nás najde. Pak nás oba šťouchl do ramene a mě dal za ucho," dodal. Jeho samotného útočník prý i držel za krk!

Švagr útočníka přiznal, že jeho příbuzný reagoval impulzivně, napadení ale popřel. Zato děti se podle něj hádaly dost hrubě, údajně se prý i strkaly. Celý konflikt se samozřejmě nelíbí matkám obou chlapců. „Neříkám, že naše děti jsou svaté, ale kluci se chtěli zastat spolužačky. Ale aby to řešil někdo násilím, to nejde," uvedla matka, Lucie Š.

Obě ženy chtějí dokonce podat na muže trestní oznámení, dodávají, že situace v obci je čím dál tím horší, že je třeba, aby se zde zvýšila bezpečnost. „Viditelné poranění sice nemá, ale utrpěl šok, celou noc z toho pořádně nespal, probouzel se," prohlásila Stanislava S. V obci jde už o druhý případ napadení – v tom první se ale popraly dvě dívky. Jedna tu druhou dokonce kopla do břicha!