Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Ředitel nemocnice, kde zabíjela sestra: Vydírání policistů a vazba. Hrozí mu 8 let!

Autor: oj - 
25. srpna 2014
13:54

Sestra Věra M. není jediný člověk z rumburské nemocnice, po kterém jde policie. V jejím hledáčku je už dlouho ředitel Darek Šváb. Strávil dokonce měsíc ve vazbě kvůli údajnému vydírání, podněcování k trestnému činu a obvinění z útisku. Hrozí mu až 8 let za mřížemi. Soud proběhne v říjnu.

Ředitel rumburské nemocnice a zároveň místostarosta obce podle policie při poradě městských strážníků nutil své  podřízené k nekalým praktikám s použitím hrubého násilí při výkonu svého povolání. Tlak, který na ně vyvíjel, údajně podpořil i zastrašováním. Pokud by se mu strážníci nepodřídili, mohli by přijít o místo. To byla poslední kapka. Policie odvedla Švába v poutech. Aby neovlivňoval svědky, strávil měsíc ve vazbě.

V únoru pak děčínský státní zástupce Lukáš Otipka předložil soudu jeho obžalobu. "Obžalován byl celkem ze tří skutků, přičemž všechny se vztahují k činnosti Městské policie Rumburk. Ve všech případech jsou poškozenými strážníci městské policie," uvedl státní zástupce. V případě prokázání viny hrozí Švábovi za vydírání až 8 let.

V lednu tohoto roku, kdy seděl Šváb ve vazbě, proběhla razie i v rumburské nemocnici. Z funkce místostarosty ale nebyl nikdy odvolán, což mezi lidmi vyvolalo vlnu nevole.

Podle serveru denik.cz se na sociálních sítích už dlouho mluví o Švábových kontaktech s podsvětím. Scházet se s nimi měl i po propuštění z vazby. Pro několik strážníků pak začalo peklo. Pronásledovala je neznámá auta, vyhrožovali jim fyzickou likvidací dětí a manželek.

Video Doktor Petr Vondráček upozornil na podivné okolnosti smrti jeho pacientky. - David Malík
Video se připravuje ...

buban ( 25. srpna 2014 17:15 )

Pleskoni, jak je možné, že jste tak zaspali? Ředitel špitálu a místostarosta obce sedí měsíc ve vyšetřovací vazbě-a vy o tom informujete s vice jak půlročním zpožděním?

buban ( 25. srpna 2014 17:11 )

Andre dnes zase perlí. Jsem zvědavá, kdy konečně vyperlí, jak s kámošema vybrali po ránu na golfu ve Varech nějaké drobné na pravdoláskařovu lavičku.

andreslawicky ( 25. srpna 2014 16:43 )

Ty de.bile a já píši že když si ho nezaplatíš v USA tak tam v nemocnici chcípneš ale u nás tě ošetří a léčbu zaplatí pitomci co ještě platí v této zemi daně a pojištění proto nemocnice u nás jsou stále jako žumpa jelikož léčíme každého zevla zadarmo

popocatepetl ( 25. srpna 2014 16:42 )

Ad první věta: necucám si to z prstu, čtu si to z listin v Obchodním rejstříku. Ad druhá věta: už se stalo, město se ze Švába očividně podělalo už několikrát, i když je vidět, že se opakovaně snaží proti Švábovi a jeho spolku povstat (příklady jsou jasné ze Švábovy současné obžaloby a z předchozích podání proti němu). Ad třetí věta: jistě.

andreslawicky ( 25. srpna 2014 16:41 )

U kterého pásu děláš??Asi někde u vás v Horní Pr.d.eli

Zobrazit celou diskusi