Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Záhadné smrti z Rumburku: Toto je sestra podezřelá ze zabití pacienta!

Autor: ljš, jad, uá - 
21. srpna 2014
19:33

Podezřívají ji, že stojí za úmrtím pacientky a prověřují i další případy z minulosti! Blesku se podařilo zjistit, kdo je žena, kterou policie zatkla v souvislosti se záhodnou smrtí na jednotce intenzivní péče v Rumburku.

K záhadnému úmrtí pacientky došlo v rumburské nemocnici v noci z 5. na 6. června, případ byl ale zveřejněn až nyní. Na podivné okolnosti její smrti upozornil tamní personál. Sestře, která měla nemocnou na starosti, pak byla nejprve nařízena dovolená a následně s ní byl rozvázán pracovní poměr.

Podle informací Blesku je podezřelou třiapadesátiletá žena, která bydlí v Rumburku. Je již řadu let rozvedená a žije jen se svou dcerou. Ta pracuje také jako zdravotní sestra. Podle sousedů působí zcela normálně, slušně a nekonfliktně.

Televize Nova uvedla, že obviněná sestra měla poměr s jedním z lékařů, který ji po smrti pacientky kryl. Údajně zaměnila nebo špatně podala léky, které jí nařídil pacientce aplikovat. Stále však není jasné, zda se jednalo o pochybení z nedbalosti nebo úmysl. Nemocnice totiž uvedla, že výpověď sestře dala až poté, co prověřila i další úmrtí, ke kterým došlo v minulosti.

Úmyslu by nahrávalo také to, že žena skončila po dvou měsících od tragédie v policejní cele. Pokud by se jednalo o záměnu léků z nedbalosti, zůstala by totiž zřejmě na svobodě, jako tomu bylo v podobném případě v Karviné. Tehdy vyměnila zdravotní sestra v diabetologické ordinaci glukózový roztok za dezinfekci a podala jej těhotné Lucii. Přestože žena za několik desítek minut zemřela, je sestra vyšetřována na svobodě.

Světlo do případu by měla vnést páteční tisková konference, kterou nemocnice svolala. Do té doby nechce její vedení, ani policie případ podrobněji komentovat.

Případ nápadně připomíná kauzu heparinového vraha Petra Zelenky, který v havlíčkobrodské nemocnici zabil sedm pacientů. Soud ho za to poslal do věznice na doživotí. Na základě jeho příběhu vznikl v roce 2009 ponurý film s názvem Hodinu nevíš, který se shodou okolností natáčel právě v Lužické nemocnici v Rumburku.


marlen52 ( 22. srpna 2014 18:22 )

kdybych měla poslední stádium rakoviny a bolesti byla bych šťastná kdyby tam taková sestra byla.kdyby byl jiný zákon který uznává eutanazii nemuselo by se tohle stávat.

lalia ( 22. srpna 2014 14:06 )

Nechápu,co by z toho měla ?

buban ( 21. srpna 2014 20:51 )

Aha-a kolik ti Šmucla platí za tvoje "příspěvky"? Bože, jak hluboko lze klesnout.

abcd.adcb ( 21. srpna 2014 20:31 )

Se jí ten film asi moc líbil, asi to chtěla zahrát live.

abcd-abcd ( 21. srpna 2014 20:31 )

Se jí ten film asi moc líbil, asi to chtěla zahrát live.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání