Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestry se v nemocnici probraly z kómatu: Roky se hádaly, teď se společně rvou o život!

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Moravcová - 
1. července 2014
05:03

Zpět do normálního života se teď vrací sestry Hana Hejská (64) a Marie Lenzová (54) z Ústí nad Labem, které obě skončily ve stejné době v bezvědomí v nemocnici v Ostrově. Jejich příběh, který je jak z pera hollywoodských scénáristů, má tak i svůj happyend.

Obě sestry se několik let nestýkaly. Nemluvily spolu kvůli malichernému sporu. Proto ani nevěděly, že obě zhruba ve stejnou dobu vážně onemocněly. Diagnóza Hany, která musela být v lednu hospitalizovaná v Ústí, zněla: dechové selhání v důsledku vážného zánětu plic. V únoru skončila ve stejné nemocnici i její sestra Marie, kterou nečekaně postihla mozková příhoda.

Stejnou shodou náhod se pak obě krátce po sobě dostaly do nemocnice v Ostrově, kde je personál dal na společný pokoj. „Do té doby jsme o sobě nevěděly,“ řekla Hana. Léčba šokem zabrala. Starý spor byl zapomenut, sestry se začaly rvát o život společně.

Teď už jsou obě doma v Ústí. I když už nikdy nebudou zřejmě úplně fit, díky pomoci svých blízkých a také nadačnímu fondu Restart se mohou alespoň částečně vrátit do normálního života. Haně to usnadňuje dýchací přístroj, který od Restartu získala. Je už ve starobním důchodu, stará se o ni její dcera Jana Hauptmannová. Marii, o kterou pečuje syn Stanislav Pomahač, čeká zřejmě invalidní důchod. Obě na pobyt v Ostrově vzpomínají s vděčností. „Vyšli nám tam maximálně vstříc. Nebývá zvykem, že by odtamtud propouštěli pacienty rovnou do domácí péče, ale protože maminka se děsila toho, že by měla jít do jiné nemocnice, udělali výjimku a pustili obě rovnou domů,“ dodala Jana Hauptmannová.

Zažili jste něco podobného? Odehrál se podobný příběh ve vaší rodině? Volejte na 724 249 000 nebo pište na tip@blesk.cz

Co je Restart?

Restart je nadační fond nemocnice v Ostrově na Karlovarsku. Posláním a účelem fondu je zajištění materiální, sociální, kulturní, právní, zdravotní a psychologické podpory osobám s jakýmkoliv onemocněním. Těmto lidem pomáhá s léčbou a návratem do plnohodnotného života. Chcete-li pomoc i vy, peníze můžete posílat na tento účet: 257 024 171/0300

pepatiso ( 1. července 2014 21:44 )

cuchty rozkydané,je k nevíře jak se lidi dokážou zpitvořit!

zaviracispendlik ( 1. července 2014 12:26 )

sestry Brejchovky

Zobrazit celou diskusi