Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krejčíř přelstil exekutory: Před nosem jim vyfoukl majetek za 30 milionů!

19. srpna 2014
08:59

Motorky, kola, klavír, elektroniku ale i obrazy a starožitnosti v celkové hodnotě 30 milionů korun dostal zpět uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř. Jeho právníci byli tak rychlí, že tento majetek jen o fous vyfoukli exekutorům, kteří jej měli zabavit ve prospěch Krejčířových věřitelů.

Cennosti za více než 30 milionů korun Krejčířovým právníkům ze společnosti MSB Legal předal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Učinil tak na základě usnesení Městského soudu v Praze, kterým bylo zajištění Krejčířova majetku zrušeno. Advokáti věci vyzvedli jen krátce předtím, než na úřad dorazil soudní exekutor zastupující jednoho z Krejčířových věřitelů.

Krejčířovi právníci podle mluvčího Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Roberta Hurta převzali například motocykly, kola, klavír, elektroniku, nábytek či knihy za asi 11,4 milionu korun a devět obrazů většinou od Václava Špály s účetní hodnotou 19,7 milionu korun. Hurt upozornil, že neexistovala žádná exekuce, která by vydání bránila, píše server Aktuálně.cz. Na exekutora tak zbylo devět směnek, jejichž hodnota není jasná.

Důvod pro obstavení majetku pominul loni na podzim poté, co Krejčíř dostal u soudu 10,5 roku za podvody. V první instanci soud rozhodl o propadnutí majetku státu, odvolací soud to ale změnil, aby se mohli domoci svých nároků poškození. Městský soud v Praze pak zajištění majetku zrušil letos v červnu. "Soudce postupoval podle trestního řádu, nic jiného nemohl udělat," řekla serveru mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci.

Státní zastupitelství nechalo obstavit Krejčířovi majetek kvůli půlmiliardovému daňovému podvodu při obchodu s pohonnými hmotami v kauze M5 v lednu 2003. Část z Krejčířova majetku policie zabavila v srpnu 2005 v kamionu, který směřoval na Seychely, kde Krejčíř po svém útěku dočasně žil. Zablokovány jsou dosud také jiné části Krejčířova majetku, například jeho dvě vily v Černošicích jsou podle Aktuálně.cz zatíženy exekucí ve prospěch společnosti Frymis, která se stala v 90. letech minulého století obětí jeho podvodu.

zabibol ( 19. srpna 2014 18:50 )

Kdo umí, ten umí. Nicméně si myslím, že se hodně podplácelo.

ivuska1 ( 19. srpna 2014 13:23 )

ivuska1 ( 19. srpna 2014 13:22 )

ABSOLUTNI SOUHLAS

ivuska1 ( 19. srpna 2014 13:21 )

absolutni souhlas

ninka64 ( 19. srpna 2014 11:08 )

Toto není právní stát, toto je absurdistán v rukou gaunerů a mafie. Naši politici, soudci , advokáti, exekutoři to je banda té největší špíny.

Zobrazit celou diskusi