Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Dala jed těhotné Lucii (†32) sestra? Glukóza a dezinfekce mají podobný obal

Autor: ljš - 
23. června 2014
16:43

Šla na banální vyšetření a kvůli osudnému omylu zemřela. Rodina těhotné Lucie (†32) stále neví, kdo zavil její tragickou smrt. Nemocnice však vyvrátila, že by na vině mohla být lékárna, ta totiž připravky nepřípravuje, pouze je do jednotlivých ordinací distribuuje. Podezření tak padá jedině na výrobce, nebo sestru!

Protože pitva těhotné Lucie potvrdila fatální záměnu glukózy a dezinfekce, přišli do areálu orlovské nemocnice, kde soukromá ambulance v pronajatých prostorách sídlí, v pátek dopoledne kontroloři Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Podle dostupných informací se stejně jako policie zajímali i o nemocniční lékárnu, kde mohlo podle prvotních informací dojít k záměně při míchání léčiva.

 

Mluvčí nemocnice Radmila Fleischerová však tuto verzi odmítla. "Informace, že se mohly tyto prostředky vyrábět v naší lékárně, není pravdivá. Léky dostáváme už od distributora vyrobené a v originálním balení. Pouze je pak podle potřeby distribuujeme na jednotlivá oddělení. Obsah nemůžeme změnit," uvedla. Podle ní je proto nemožné, že by se chyba stala v lékárně. "Je pravda, že lahvičky (dezinfekce, glukóza) jsou si hodně podobné. Mají stejnou velikost i podobné etikety," řekla.

 

Policie vyšetřuje úmrtí těhotné ženy jako usmrcení z nedbalosti. Zatím neznámému pachateli hrozí až šestileté vězení. Žena se v soukromé ambulanci podrobila běžnému testu na těhotenskou cukrovku. Místo glukózy ale vypila jedovatou dezinfekci, tzv. Chlumského roztok. Personál na záměnu později přišel a kontaktoval policii. Hlídka mladou ženu našla v jejím bytě v bezvědomí. Přivolaní záchranáři jí už nedokázali pomoci.

petrusaa ( 26. června 2014 09:09 )

Proč roztok s jedovatým obsahem,nemá výraznou etiketu?To samé je u glykolu,který je ve fridexu.Už se to probíralo,že povinné označování jedů bylo demokraticky zrušeno a zde jsou výsledky.To samé když se zrušily stravovací normy pro restaurace.

jana999 ( 24. června 2014 09:18 )

našli prázdnou lahvičku té dezinfekce, co ukázala pitva

jana999 ( 24. června 2014 09:17 )

ukazovali to ve zprávách, malé lahvičky, jedna lahvička, jedna dávka, ale proč vnitřně nepoživatelné neodliší už ve výrobě nechápu

jana999 ( 24. června 2014 09:12 )

taky mám známou zdravotní sestru 70, která má ještě nemocné ledviny a chodí do práce a věřte, že by raději diskutovala na netu, ale to by zase na něj neměla, protože by skončila pod mostem, její nájem je vyšší než důchod a sester je málo, mladý jsi jdou vydělat ven, tady jsou mizerně placený,

jana999 ( 24. června 2014 09:09 )

proč vlastně ta firma dává vnitřně poživatelné a nepoživatelné do podobného obalu, dneska je takových možností to barevně odlišit, trochu by se nad tím mělo zamyslet

Zobrazit celou diskusi