Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kamarádka o těhotné Lucii (†32): Vypila to, aby nedělala problémy!

Autor: Ivana Žáková - 
23. června 2014
05:00

„Byla velká chyba, že Lucii S. (†32) pustili z ordinace domů,“ řekla Blesku její kamarádka Lenka (33). Roztok glukózy prý ve stejné ambulanci pila už dvakrát a sestra ji vždy poslala na 2 hodiny domů. Přitom by ženy měly zůstat v čekárně, kdyby jim bylo špatně.

„S Luckou jsme se potkaly den před její smrtí venku. Máme stejně staré chlapce a chodíme společně ven. Hrozně se jí na to vyšetření nechtělo, jako by cítila, že se něco stane,“ řekla kamarádka Lenka z Orlové, která před měsícem porodila holčičku.

Nechtěla problémy

Jak dále popsala, Lucie se hlavně obávala toho, že jí bude z roztoku špatně. „Ještě jsem ji uklidňovala, že ta glukóza nebude tak sladká, protože mně se posledně zdála jemně kyselá. V čekárně se maminky bavily o tom, že sestry říkaly, že jim takto glukózu upravují v lékárně, aby to lépe chutnalo a těhulkám nebylo z přeslazeného nápoje nevolno,“ pověděla Blesku dále Lenka.

Když v šestém měsíci ve stejné ambulanci pila z lahvičky roztok glukózy a chuť se jí zdála divná, sestra ji prý odbyla, že je to normální. Pila ho asi dvacet minut a celou dobu seděla přímo u sestry.

„Takto mohla reagovat i v případě Lucky, kterou určitě musel zarazit podivný zápach i štiplavá chuť. Ale ona byla taková moc hodná holka a zřejmě se nechtěla se sestrou dohadovat, tak to raději vypila,“ řekla Lenka.

Neměla odcházet

Kamarádka Lenka je také přesvědčena, že sestra v žádném případě neměla nechat Lucii odejít. „Vím, že v jiných ordinacích musejí ženy po tomto vyšetření do kontrolního odběru celou dobu sedět v čekárně. I mě ale sestra poslala na dvě hodiny domů. Pokud by se v této soukromé ordinaci dodržovalo to co jinde, nemusela Lucka zemřít,“ konstatovala smutně Lenka.

merrylou212 ( 6. listopadu 2015 22:11 )

Maminky je mi líto. Škoda,že neměla svého "dvorního lékaře" jako nejmenovaná VIP osoba.

janina7777 ( 25. června 2014 09:16 )

k doktorům je lepší vůbec nechodit, vždy je to o život

vegeta666jentakjen ( 23. června 2014 22:20 )

od mechu

abcd.adbc ( 23. června 2014 21:54 )

Polib si tu tvoji smradlavou <->

kacota ( 23. června 2014 21:42 )

píše sa "z důlků", len pre upresnenie

Zobrazit celou diskusi