Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragický omyl! Těhotné ženě podali v ordinaci jed: Za hodinu byla mrtvá, její manžel se zhroutil!

Tragédie na Karvinsku: V ordinaci ji omylem nechali vypít jedovatou desinfekci
Tragédie na Karvinsku: V ordinaci ji omylem nechali vypít jedovatou desinfekci  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: ljš, ČTK, kru, rys - 
19. června 2014
12:36

Těšila se na miminko, které měla porodit už za tři měsíce. Z běžného vyšetření, které měla podstoupit, si zřejmě nedělala hlavu. Dvaatřicetiletá budoucí maminka z Orlové na Karvinsku z ordinace ještě bez potíží došla domů. Než se však na tragickou záměnu přišlo, zemřela. Zůstal po ní pětiletý syn Nikolas! Manžel se z tragédie zhroutil a je v péči psychologů.

To, co bylo ještě včera pouze v rovině spekulací, dnes policie potvrdila. Za tragické úmrtí budoucí maminky po banálním vyšetření, které mělo odhalit těhotenskou cukrovku, může zřejmě nedbalost.

„Došlo k tragické záměně roztoku glukózy a jiného roztoku. Ten v rámci běžného vyšetření požila dvaatřicetiletá žena z Orlové. Poté z ordinace odešla. Následně kolem desáté hodiny dopolední byla žena nalezena ve svém bytě bez známek života,“ uvedl policejní mluvčí Petr Svoboda. Podle něj vyšetřovatelé podezírají jednu osobu z usmrcení z nedbalosti. Pachateli hrozí až šest let vězení.

K úmrtí muselo dojít velice rychle, žena si ani nestačila zavolat záchranku. Policie zatím neuvedla po jak dlouhé době se v soukromé ordinaci, která sídlí v areálu orlovské nemocnice, na fatální záměnu přišlo. Kdyby žena byla první pacientkou včerejšího dne, přišla by na řadu zřejmě kolem sedmé nebo osmé hodiny, kdy lékaři obvykle začínají ordinovat. Žena tak pravděpodobně zemřela v rozmezí dvou, maximálně tří hodin.

Na záchranu bylo každopádně už pozdě. Otrávenou ženu se v jejím bytě pokoušeli zachránit přivolaní záchranáři. "Prováděli jsme resuscitaci. Bohužel neúspěšně," řekl jejich mluvčí Lukáš Humpl.

Těhotná žena už jedno dítě měla, syna Nikolase (5). Ihned po tragédii ho jeho otec a manžel mrtvé ženy odvezl zřejmě k prarodičům. Ani on sám se v bytě, kde byla žena nalezena, nezdržují. Muž je v péči psychologů.

Jakou jedovatou látku žena v ordinaci místo glukózového roztoku vypila, zatím policie neuvedla. Podle serveru iDNES.cz šlo ale údajně dezinfekci, ve které se čistí lékařské pomůcky. Takové látky se však musejí skladovat zcela izolovaně od léků a dalšího zdravotnického materiálu.

Mezi lidmi v Orlové se spekuluje o tom, že těhotné ženy, které vypily špatný roztok, byly dvě. Policejní mluvčí Svoboda tuto informaci dnes vyvrátil. "Vyšetřujeme okolnosti vztahující se k jedné ženě," řekl.Stejně se vyjádřili i záchranáři.

Lékařka Eva Gongolová, v jejíž ordinaci se tragická záměna stala, dnes ordinovala. "Nezlobte se, nemůžu se k tomu vyjadřovat," řekla pouze novinářům. Uvedla, že policii slíbila, že v době vyšetřování nebude událost komentovat. "Šetří se to. Šetří se to v celé nemocnici. Je to strašné," dodala.

V čekárně však i přes tragédii bylo plno. „Chodím tady už patnáct let a vždy jsem byla naprosto spokojená. Paní doktorka i sestřičky svou práci zvládaly perfektně. Jsou milé a dokáží poradit. Opravdu nechápu, jak se něco takového mohlo stát," řekla Deníku jedna z pacientek.

zelena.karkulka ( 19. června 2014 22:21 )

Jasně,prostě si lehla a umřela

iwetax ( 19. června 2014 17:29 )

Když byla poprvé těgotná, tak nešla na tento test? Je to hustý hnusně sladký sirup v hnědé lahvičce. Každé polknutí této tekutiny je humus. Po druhém odběru krve odcházíte domů. Že by nepoznala chemikálii? Ve 32letech? Přijde mi to divné. Jak můžou vědět, že zemřela na otravu? Co když jen prostě umřela v den tohoto testu? Ale je to velmi smutné.

iwetax ( 19. června 2014 17:20 )

Samosřejmě chápu váš názor a přeji vám zdraví. Mě vážnou oční chorobu zjistili právě při preventivní prohlídce. Jsem ráda že vidím. Zub jsem si nakonec také nechala udělat na pojišťovnu u jiné zubařky. Každý má právo na svůj názor- mů je takoví- má sestra se narodila s 34cm a 880g bez lékařských přistrojů a lékařské vědy by nepřežila (samozřejmě vše placené pojišťovnou) dnes je z ní oblíbená pracovnice sociálního ústavu pro menmtálně postižené lidi.

sykynator ( 19. června 2014 16:14 )

 vypila zbytky jedu z Egypta od Kramneho. Ty přivezla Slámová a dala je Rychtářovi a ten donutil Erbouvou aby to ty ženské dala

doktormediciny ( 19. června 2014 15:56 )

Léky co se polykají mají bílý štítek a k zevnímu použití červený. Kdo ví jak to bylo.To přece nemůže být na jedno stolku ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání