Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt Lucie (†32), která vypila v ordinaci jed: Těhotné se bojí vyšetření

Autor: kon, kru - 
21. června 2014
05:00

Pitva těhotné Lucie S (†32) potvrdila, že žena zemřela po požití jedu v ordinaci. Tragédie v Orlové vyděsila zejména další nastávající maminky. Těhotné ženy nyní odmítají vyšetření v ordinaci, kde k chybě došlo.

Pitva potvrdila, že těhotnou Lucii (†32) zabila jedovatá směs fenolu s kafrem, takzvaný Chlumského roztok. Ten žena dostala, když dorazila na kontrolu do diabetologické ambulance.

Měla vypít neškodnou glukózu a podrobit se běžnému testu na těhotenskou cukrovku. Jenže dali jí smrtící směs. Na ambulanci si teď posvítí pracovníci Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL), kteří přijdou na revizi.

Těhotné se bojí vyšetření

Těhotné ženy se po smrti Lucie (†32) bojí vyšetření na těhotenskou cukrovku. Budoucí maminka Pavlína Wiejová (27) byla na stejném testu, který nepřežila Lucie, před měsícem. „Čekám druhé dítě, ale na test jsem šla poprvé. Byla jsem ve stejné ambulanci, po jejíž návštěvě paní umřela. Je to hrůza a na rovinu říkám, že bych tam už víckrát nešla,“ řekla Blesku Pavlína.

Těhotná Lada (24) na test nepůjde. „Odmítnu ho. Zabili tam ženskou a já mám být další pokusný králík. Divím se, že tam vůbec ještě ordinují,“ konstatovala Lada z Orlové.

ninga ( 21. června 2014 14:59 )

to jsem napsala hned jak se to stalo. nechápu, jak mohli druhý den normálně ošetřovat pacienty??? tam se musí hned prošetřit, kdo tam měl přístup, jak bylo nakládáno s nebezpečnými látkami, kdo to kontroloval, kdo s čím manipuloval, kam se to zapisovalo je to sice nepravděpodobné, ale mohlo jít i o vraždu, a tam všechny stopy vychládají pěkně rychle. a i kdyby ne (jakože asi určitě ne), tak stejně tak se bude ordinace snažit hodit to na někoho jiného. čili okamžité zajištění stop a výslechy

ninga ( 21. června 2014 14:56 )

palec nahoru za pěkně ironický příspěvek a reakci na blbku tigress ordinaci měli hned zavřít a zapečetit, ne ordinovat s úsměvem na rtech

lilien. ( 21. června 2014 10:30 )

myslela som to skôr v tom zmysle, že keď príznaky nastupujú pomerne rýchlo možno jej už tam bolo zle, nezdalo sa jej niečo a sťažovala sa tej sestre.Možno by sa ju podarilo zachrániť keby bol ihneď prevezená do nemocnice a hneď sa na to prišlo.

dyskrymynacjia ( 21. června 2014 10:12 )

A personál by měl sedět za katrem a ne v ordinaci.

dyskrymynacjia ( 21. června 2014 10:10 )

Hlavně nepodávej nějaká infa ty, raději si podrž cévku.

Zobrazit celou diskusi