Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Těhotná Lucie (†32) byla v šestém měsíci: Zemřela po běžném testu v ordinaci

Lucie S. zemřela poté, co při těhotenském vyšetření vypila špatný roztok
Lucie S. zemřela poté, co při těhotenském vyšetření vypila špatný roztok  (Autor: Facebook)
Autor: simao - 
19. června 2014
18:35

Tragická záměna roztoku při běžném těhotenském testu zničila život mladé rodině. Lucie S. (†32) z Orlové namísto glukózy vypila jinou látku, ve které byly patrně fenol s kafrem. Její manžel se zhroutil, ještě nedávno přitom společně slavili šesté narozeniny syna Nikolase.

Brali se v září 2008, měli krásnou, zdravou rodinu. Jenže chvíle rodinného štěstí se zčista jasna vytratily a přišla naprosto nečekaná tragédie. Omyl, který se prostě neměl stát. Lucie S. přitom čekala druhé dítě - byla v šestém měsíci a syn Nikolas měl zanedlouho dostat sourozence.

Kvůli testu na těhotenskou cukrovku, který se dříve dělal jen u rizikových pacientek, ale dnes je již běžnou součástí předporodních vyšetření, vyrazila Lucie v osudný den do soukromé ambulance v Orlové. Zde však vypila namísto roztoku s neškodlivou glukózou látku, která se používá mj. na dezinfekci. Podle České televize šlo patrně o směs fenolu s kafrem, která je ve zdravotnictví známa i pod názvem Chlumského roztok.

"V jedné z ambulancí v areálu nemocnice došlo ve středu k tragické záměně roztoku glukózy a jiného roztoku. V rámci vyšetření ho požila dvaatřicetiletá žena z Orlové. Poté z ordinace odešla. Následně kolem desáté hodiny dopolední byla nalezena ve svém bytě bez známek života. Žena zemřela s největší pravděpodobnosti v důsledku požití jiného roztoku," uvedl ČTK ke smutnému případu policejní mluvčí Petr Svoboda.

Policie prověřuje i dodavatele látek do orlovské ambulance. Došlo snad k záměně roztoků během distribuce? A nebo jsou na vině pouze zaměstnanci ambulance?

Ať se vyšetřování případu bude vyvíjet jakkoli, mladé mamince to život nevrátí. Bohužel. A z toho případu běhá mráz po zádech. Tragické pochybení při vyšetření, na které míří mnoho budoucích maminek, tak ukončilo život ženě, která ještě o víkendu s úsměvem na tváři slavila Nikolasovy narozeniny...

dyskrymynaclja ( 19. června 2014 20:59 )

Ta se prodává za 150tis.Ty dáš prachy,my razítko.Tak to funguje

koko61 ( 19. června 2014 20:34 )

to je opravdu smutný, kam až to zašlo daleko. Dneska musí mít zdravotní sestry vyšší odbornou školu, jinak nemohou pracovat jako profesionální zdravotní sestry a co ta ženská v 65 letech ta už v důchodu je, ta už měla doma vyšívat dečky a ne zabírat místo profesionálním sestrám při takové nezaměstnanosti jaká dneska je.

defakto ( 19. června 2014 20:26 )

.... jak je možné , že dezifekční roztok není v zdravotním zařízení uložen někde jinde (tam kde nemůže dojít k záměne ) , vždyt ani doma neskladujeme dezinfekční prostředky spolu třeba s potravinami !?!

koko61 ( 19. června 2014 20:18 )

no jako a v 65 letech ještě pracuje jako zdravotní sestra?????? To snad ne, pak to takhle vypadá

smeagol ( 19. června 2014 19:19 )

Z toho jde mraz po zadech, dva lidske zivoty zbytecne zmarene. Hlavne, ze dnes uz musi mit i sestricka na sve povolani vyssi odbornou skolu.

Zobrazit celou diskusi