Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blesk zmapoval osudné dopoledne mrtvé ženy: Poslední cesta těhotné Lucie S. (†32)!

Autor: kru - 
21. června 2014
17:51

Smrt těhotné Lucie S. (†32), která zemřela po požití jedu v ordinaci, otřásla nejen Orlovou. Lidé si kladou mnoho otázek, jedna z hlavních samozřejmě je, jak se celá událost ve středu ráno odehrála. Blesku se podařilo na základě svědectví a dalších informací sestavit orientační časovou osu tragédie.

6:45; Žena odchází se synem do školky. Za pár dní ho čekají prázdniny a pak první třída. Poté jde žena do ordinace, kde má domluvené vyšetření na těhotenskou cukrovku.

7:00; Lucie přichází do ordinace, kde jí odebírají krev. Poté vypije 300 mililitrů jedu, fenolu, který jí byl podán omylem místo glukózy. Podle ČT jí ho podala sestra (65), která údajně byla v ordinaci pouze na záskok.

7:25; Lucii se pravděpodobně nechce čekat dvě hodiny před ordinací, což by podle lékařů mělo být po vypití látky standardně dodržováno. Místo toho odchází domů, což je zhruba kilometr daleko. Lucie přichází do domu, mluví se sousedem.

7:55; Lucie za sebou zavírá dveře bytu. Zanedlouho zřejmě kolabuje.

9:10; Pracovníci ambulance přichází na to, že se stala závažná chyba, a volají záchranáře, buď hasiče i policii, nebo jen policii, která zalarmovala i hasiče.

9:26; Hasiči dorážejí na místo trvalého bydliště Lucie, to se ale neshoduje s tím, kde opravdu bydlí. Trvalé bydliště má totiž psané bohužel na adrese u rodičů.

9:30; Hasiči na místě zastihli otce Lucie, kterému sdělují, že je jeho dcera ve smrtelném ohrožení. Od něj se dozvídají, že žena bydlí na jiné adrese.

9:47; Hasiči otevírají dveře bytu v ulici Kpt. Otakara Jaroše. Na zemi leží bezvládné tělo Lucie. Život jí už nelze vrátit...

kartona ( 22. června 2014 10:11 )

Podstatné je to, že jednak žena nepostřehla, že ten roztok není sladký (musela to vědět), že jí ho dávala důchodkyně, která jí asi neřekla, že to bude sladké a že musí být 2 hodiny v čekárně, aby jí opět odebrali krev a pokud to ta žena věděla, tak proč tam nezůstala. Důchodci ani důchodkyně by neměli být zaměstnáváni na místech, kde se pracuje s pacienty.

abyss ( 22. června 2014 00:42 )

Je nejen běžnou zvyklostí ale přímo opodstatněným pravidlem těhotným doporučovat sedět v čekárně po vypití glukózy. Tím že mi budeš nadávat svojí lež neobhájíš.

bjutifl ( 22. června 2014 00:36 )

Záleží na gynekologovi????? Vy tam nemáte diabetoligii????? V jaké díře to žijete, že to tam fušujete takhle samo domo? To že není potřebné po požití roztoku zůstat v čekárně je děsná blbost Co třeba ty nezodpovědné slípky co by se šly klidně před odběrem krve najíst? Ty by znehodnotily celej test Navíc glukóza v takový koncentraci může způsobit nevolnost a jiné problémy. Já teda žít v takový díře jako ty tak si raděj zajedu do města na diabetologii kde jsou skuteční odborníci se zodpovědným přístupem.

kacota ( 22. června 2014 00:36 )

Kika, nič v zlom, nechcem rýpať do tvojho gynekologa, ale čo píšeš je absurdné.. Čo si akože má tá žena spraviť sama? kúpiť roztok, zarábať glukózu s vodou a len príst sa ukázať ? Ja by som milému gynekologovi povedala, že nech "si to robí sám on" ked je taký múdry. A čo záleží na aký den je kto objednaný ? kristepane, v utorok inak ordinujú ako vo štvrtok? To čo sa stalo tej pani je niečo nenormálne, nesmie sa to NIKDY nikomu stať, je to hrúza Ale neporovnávaj čudné praktiky nejakej provinčnej ordinácie "na salaši" s modernou starostlivosťou ktorá prináleží ženám v tehotenstve, prosím

kacota ( 22. června 2014 00:28 )

Píšeš viackrát že u gynekologa, ale testy sa robia zvyčajne u diabetologa. Tu máš takú debatu, ktoré rada čítaš http://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/nepodcenujte-testy-na-tehotensku-cukr ovku/?source=more_from_category nie je to zanedbatelný test, ako to zlahčuješ..Má sa sediet v klude a čakať, pretože mnohé ženy to neudržia, môžu začať aj vracať, príde im zle. Niektoré ženy vracajú v prvom trimestri tak, že ich to vyčerpáva, nič neudržia a potom pri tomto teste môžu takisto na ulici(kdekolvek) aj skolabovať, odpadnúť a podobne. To čo píšeš že tu niekto robí vedu je pre niekoho životne dôležité, riziká z neodhalenej cukrovky sú veľké, deti mamičiek ktoré trpeli tehotenskou cukrovkou môžu skončiť na JISke.. takže nepodceňujme to. Na poli sa už dávno prestalo rodiť..

Zobrazit celou diskusi