Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policistu Petra (†34) zastřelil řidič: Víme, jak mu sebral zbraň!

Autor: shp - 
20. června 2014
21:48

Byla to běžná silniční kontrola, ale skončila naprosto tragicky. Milan Szalay (31) při ní zastřelil v slovenské Boleráze policistu Petra Opáleka (†34). Policie k případu doposud nezveřejnila žádné informace. Krvavé detaily odhalil až nyní ministr vnitra Robert Kaliňák.

K smrtící střelbě došlo během silniční kontroly v noci ze soboty na neděli. Podle dosavadních informací na místě došlo ke střelbě z několika zbraní. To ministr vnitra potvrdil.

„Absolutně vylučuji, že by ze strany policistů došlo k nepovolenému zákroku, nepřiměřenému chování nebo bitce,“ prohlásil Kaliňák. „Informace, které jsem dostal, jasně mluví o tom, že policista Opálek byl mimořádně lidský a právě to se mu stalo osudným,“ dodal.

Řidičovi Szalayovi strážci zákona naměřili 1,38 promile alkoholu v krvi. Proto byl zatčen a policisté mu nasadili pouta. „Ta ho tlačila. Stěžoval si, že je má moc utáhnutá. Policista ho jich na jedné straně zbavil a právě ten okamžik se mu stal osudným. Řidič vzal policistovi zbraň a dvakrát ho s ní střelil,“ popsal situaci Kaliňák.

„Následně si vzal svou legálně drženou zbraň a začal s ní střílet po policistce. Ta palbu opětovala,“ dodal ministr vnitra. Agresivního řidiče však ani jednou netrefila. Více ze zapeklitého a zamotaného případu odhalí až policejní vyšetřování.

moiaza ( 21. června 2014 09:23 )

 Ach ta policie.

karelhlavaty ( 20. června 2014 21:58 )

Policista, který si nechá sebrat zbraň, si ani jiný osud nezaslouží...

Zobrazit celou diskusi