Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policista (†34) kontroloval opilého řidiče, ten ho zastřelil! Jeho vlastní zbraní

Tady zastavil policista Peter O. (†34) opilého řidiče, který však na něj namířil zbraň a dvakrát vystřelil
Tady zastavil policista Peter O. (†34) opilého řidiče, který však na něj namířil zbraň a dvakrát vystřelil  (Autor: Reprofoto Joj, Policejní deník)
Autor: simao - 
16. června 2014
09:05

Měla to být běžná silniční kontrola. Jenže skončila divokou přestřelkou, po které našli kriminalisté na místě 32 nábojnic! Policejní poddůstojník Peter O. (†34) zastavil na Slovensku spolu s kolegyní auto Milana S. (31). Ten však nadýchal 1,38 promile a než aby přišel o papíry, rozhodl se řešit nastalý problém se zákonem po svém. Policistu zastřelil!

Osobní auto Milana S. (31) z Bratislavy zastavil policista Peter O. společně se svou kolegyní. V sobotu krátce před půlnocí během běžné policejní kontroly naměřili řidiči téměř 1,4 promile. Opilý muž však začal bez varování po policistech střílet. Podle informací serveru topky.sk k incidentu došlo, když se policista otočil k řidiči zády. V tu chvíli mu totiž údajně Milan S. vytáhl z pouzdra služební zbraň a dvakrát vystřelil. Zasáhl ho do hrudníku. Peter na místě zemřel.

Protože ale sám pachatel však měl zbrojní průkaz, věnoval se sportovní střelbě a vlastní několik zbraní - včetně lehkého samopalu, musí způsob smrti určit až balistická expertíza!

Divoká přestřelka

Zbraň totiž vytáhla i Peterova kolegyně. Policistka několikrát trefila auto Milana S., v policejním autě pak napočítali kriminalisté pět zásahů. Několik projektilů skončilo i v okolních budovách! Při obhlídce místa činu policisté zajistili celkem 32 nábojnic. "Policie podezřelého (31) zadržela a začala trestní stíhání pro vraždu a pokus o vraždu," shrnula výsledek nečekaného konfliktu trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Podobně jako při sražení policistky Petry Z. (†36) zfetovaným řidičem v Česku se k tragickému úmrtí člena policejního sboru vyjádřil na Slovensku také ministr vnitra. Robert Kaliňák vyjádřil pozůstalým po tragicky zesnulém Petrovi upřímnou soustrast. "I tato tragická událost ukazuje, že jsou policisté dennodenně vystavovaní náročné práci, proto si pracovní nasazení každého příslušníka Policejního sboru nesmírně vážím," řekl ministr času.sk.

evita5555 ( 16. června 2014 21:04 )

Všelijaké blbosti kopírujeme po američákoch, ale aby sa policajti naučili účinne sa chrániť v dobe, keď je v obehu kopa zbraní a vlastnia ich aj takéto bezmozgy. Prvé, čo americký policajt kontrolujúci vodiča urobí je, že ho vyzve, aby dal ruky na volant, nepchá sa do okienka ako ľahký terč a ak to kontrolovaný neurobí, tak sa na neho mieri a strieľa a druhý policajt ho istí, nechodia k autám ako na besedu. Bola to naozaj zbytočná smrť, lebo chlapec nič podobné nepredpokladal, lebo to v našich zemepisných šírkach nie je zvykom. Ale časy sa menia, takže aj prístup ku kontrolám sa prehodnotí a tá smrť tak predsa získa nejaký zmysel.

Xeen ( 16. června 2014 17:17 )

Možná měl ten šofér pocit, že je na poklidné demonstraci na Majdanu a chtěl odstoupení slovenského prezidenta...

koko61 ( 16. června 2014 17:13 )

lilien. ( 16. června 2014 16:35 )

presne, ale mám rôzne benefity, napr. online 24 hod. pripojenie a relatívne dobrý príjem, to závidíš našej hladovej doline aj monitoring si neustále robíme honziku bez na kramneho a strč sa mu

lilien. ( 16. června 2014 15:45 )

ty krava negramotná, som sa Ti venovala a hýčkala a ešte sa mi pripletieš do cesty tak uvidíš, čučoriedka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání