Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivá smrt na Vsetínsku: Muže (†45) rozmáčkl strom, zůstal pod kořeny!

Na Vsetínsku došlo k tragédii, dělníka v lese zabil strom
Na Vsetínsku došlo k tragédii, dělníka v lese zabil strom  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: simao, ČTK, sč - 
11. června 2014
12:01

Pomáhal zprůjezdnit cestu do soukromého lesa, přišla si však pro něj smrt. Při odstraňování vyvrácených stromů se uvolnil jeden z těžkých kmenů a i s kořeny spadl na Vsetínsku na jednoho z dělníků. Muž na místě zemřel.

Dělník zůstal zaklíněn pod kořeny, jeho zranění byla krajského mluvčího hasičů Libora Netopila neslučitelná se životem. Hasiči pomáhali s vyproštěním těla za pomocí lesního traktoru, příčinu neštěstí vyšetřuje policie. Nařízena byla i soudní pitva.

"K tragické události došlo včera kolem sedmé hodiny večer v katastru obce Valašská Senice, v místě zvaném Vrbovec. Trojice mužů odstraňovala a zpracovávala s pomocí motorové pily v soukromém lese popadané vyvrácené stromy smrků, kdy pánové chtěli vyčistit od smrkových vývratů především zablokovanou lesní cestu," popsala krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Dělník nepracoval v lese sám, ale s dvěma kamarády. "Když pánové zjistili, že je jejich kamarád zavalen, snažili se ho vyprostit, ovšem neúspěšně, proto ihned volali linku tísňového volání 112. Na místo přijela rychlá záchranná služba a rovněž hasiči. Lékař však už mohl pouze konstatovat smrt," dodala mluvčí podle které kriminalisté nyní zjišťují, zda na smrti muže nenese vinu další osoba.

 

Zobrazit celou diskusi