Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při nehodě autobusu vyhasly životy čtyř krásných studentek: Všem bylo 18 let!

Autor: Čas.sk, lm - 
7. června 2014
14:10

Byly mladé, krásné a nadané. Čtyři gymnazistky se ale bohužel domů ze školního výletu už nikdy nevrátí. Přitom je od bezpečí dělilo jen 20 kilometrů. Spolužačky zemřely při tragické nehodě autobusu na Slovensku. Řidič je v rukou policistů.

K tragické nehodě došlo v pátek deset minut před čtvrtou hodinou na slovenské dálnici D1 u Piešťan. Autobus tam z dosud neznámých příčin sjel mimo vozovku a převrátil se na bok. Spekuluje se o technické závadě nebo mikrospánku řidiče. "Pamatuju si, že autobus se začal z ničeho nic třást a potom jsme se převrátili. Do jiného auta jsme nevrazili," řeklo jedno z dětí serveru Pluska.sk.

V autobuse sedělo 29 dětí, dvě učitelky a řidič. Čtyřem mladým dívkám záchranáři po příjezdu na místo nehody už nedokázali pomoci. V převráceném autobuse nalezly smrt spolužačky - Nikola († 18), Patrícia († 18), Paulína († 18) a Zuzana († 18). Dalších 21 dětí se dosud léčí v nemocnici. Zraněné jsou i učitelky, jedna leží ve vážném stavu v nemocnici v Piešťanech.

Lehce zraněný řidič (57) byl krátce po nehodě zadržen. Vyšetřovatel proti němu zahájil trestní stíhání pro obecné ohrožení. Na místo dopravní nehody policie přizvala znalce z oboru dopravy, který bude provádět znalecké zkoumání pro stanovení okolností a příčin nehody.  "Podle stop, které autobus zanechal na svahu, řidič se pravděpodobně snažil dostat zpět na cestu a na poměrně prudkém svahu se převrátil," přiblížil možný scénář nehody slovenský ministr vnitr Robert Kaliňák.

pepazdp ( 8. června 2014 12:35 )

Hele, já taky hodně jezdim a jezdil jsem i když už mě dneska volant neživí, spíš šéfování. Kuřáci za volantem kouřili všichni vždycky a že jich dřív bylo víc. K telefonování v autě používá ruce jenom blbec a blbců je a bylo vždycky zhruba stejně, dřív se za volantem třeba cpali. A PPL jezdí s navigací která se programuje před odjezdem.... Podle mě je to stále jenom o těch blbejch který zákon nepovoluje střílet a nechává je množit a sem tam o nějaký tý závadě.

czrus ( 8. června 2014 11:27 )

TAK TO HLE TROCHU HORSI fasisty chtej zabijet POVSTANCU , CHIMICKIMA ZBRANIMA , dodava USA prez GRUZIJU ! http://warfiles.ru/show-60188-shtab-lnr-kiev-gotovitsya-primenit-na-donbasse-bakteriologichesko e -oruzhie.html

wimr ( 8. června 2014 09:00 )

kolikrát sis ho tady nad tím článkem vyhonil, úchyle

elliana ( 7. června 2014 21:01 )

4858:

buban ( 7. června 2014 18:00 )

Proč je pod takovýmto článkem otevřena diskuze?

Zobrazit celou diskusi