Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bílá vdova se znovu vdala: Vzala si šéfa teroristické organizace!

Autor: ljš - 
27. května 2014
11:43

Léta utíká před spravedlností, přesto se nejhledanější žena světa stihla tajně vdát. Vzala si nelítostného šéfa radikální teroristické organizace Hassana Maalima Ibrahima. Sňatek jí má zajistit ještě větší ochranu.

Samantha Lewthwaite, přezdívaná Bílá vdova, se vdala zřejmě v Somálsku, kde se ukrývá. Podle zpravodajských služeb řekla britská uprchlice své ano teroristovi Hassanu Maalimovi Ibrahimovi, známém jako Šejk Hassan. Ten řídí radikální skupinu Al-Šabáb, která spolupracuje s Al-Káidou.

Toto v pořadí třetí manželství se Lewthwaitové rozhodně vyplatí. Její manžel a po zuby ozbrojené příbuzenstvo jí zajistí ochranu proti agentům tajných služeb, kteří jsou jí na stopě.

Dnem i nocí ji střeží skupina bodyguardů. Podle dostupných zdrojů byla Bílá vdova s manželem viděla ve vesnici Nasable, která leží 25 kilometrů jižně od somálského města Baidoa, kde byla viděla loni v listopadu.

"Rodina jejího manžela o ni bude velmi pečovat, protože se stala jednou z nich a je nedílnou částí jejich velkého klanu. Samantha se skrývá v ostře střežené vesnici, kam mají běžní lidé vstup zakázán," řekl deníku The Mirror zdroj.

Samantha Lewthwaite je vdovou po Germainu Mauricovi Lindsaym, jednom ze čtyř sebevražedných atentátníků, kteří 7. července 2005 v Londýně zabili 52 lidí a na 700 zranili. Sám Lindsay zabil 26 lidí, když se odpálil na lince Piccadilly. Samatha byla v té době již v sedmém měsíci těhotenství s jejich druhým dítětem. V roce 2008 se pak přidala k Al Káidě.

 

zelena.karkulka ( 27. května 2014 21:23 )

Přece si nevezme nějakýho poskoka

jarypadlo ( 27. května 2014 18:30 )

A tady šaría neplatí?

kodlofon ( 27. května 2014 13:36 )

To je ale trochu jiny Islam.

Zobrazit celou diskusi