Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

O jeden výcvikový tábor Al-Káidy méně: Bezpilotní letoun zabil 30 teroristů!

Americký bezpilotní letoun Predator.
Americký bezpilotní letoun Predator.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, tp - 
21. dubna 2014
08:14

Přinejmenším 30 členů teroristické sítě Al-Káida zabil včera na jihu Jemenu bezpilotní letoun. Zbylé zraněné rychle odvezli členové této sítě. Dlouhou dobu jsou tyto letouny kritizovány, avšak nyní ukázaly svou pravou sílu!

Bezpilotní letoun zaútočil na výcvikový tábor extremistické sítě. Na cíl přitom vypálil několik střel. Zmíněný tábor ve Vádí Ghadína se nachází v hornaté oblasti provincie Abján u hranic s provincií Šabva. V tomto prostoru má Al-Káida silné zastoupení.

Svědci sdělili, že zraněné odvezli další členové Al-Káidy, kteří úder letounu přečkali bez úhony. Podle všeho šlo o americké bezpilotní letadlo, neboť jedině Spojené státy jimi v této oblasti disponují. O jaký typ přesně šlo přesně se neví, ovšem používány jsou pouze dva typy - Predator a Reaper. USA jejich používání přiznávají, ale jednotlivé útoky nekomentují.

V sobotu zabil bezpilotní letoun desítku ozbrojenců teroristické sítě v centrální jemenské provincii Bajdá, když zasáhl vozidlo, v němž jeli. O život přitom přišli i tři civilisté, kteří se nacházeli poblíž.