Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemětřesení v přímém přenosu: Moderátoři televize se schovávali pod stůl

Autor: šim - 
18. března 2014
14:38

Bylo krátce po půl sedmé ráno a dvojice moderátorů americké televize KTLA 5 News se chystala k dalším zprávám, když Los Angeles zasáhlo zemětřesení. Diváci tak viděli reakci moderátorů živě, protože kamery stále běžely.

Zemětřesení, které zasáhlo Kalifornii včera ráno, mělo sílu 4,4 stupně Richterovy škály. Otřesy naštěstí nezanechaly velké škody a nebyly hlášeny ani oběti na životech.

Díky živému vysílání však diváci stanice měli možnost vidět, jak reagovali vyděšení moderátoři. Podle nacvičených pokynů, které v oblastech s častými zemětřesení zná každé malé dítě, se okamžitě všichni schovali pod stůl, kdyby začaly padat nějaký předměty.

To moderátorská dvojice televizního kanálu FOX 11 byla naprosto v klidu. Moderátoři zrovna žertovali o svátku Sv. Patrika, když se země začala otřásat. Nejdřív se zakymácely rekvizity ve studiu, pak přišlo silnější chvění. Moderátorka jen stačila říct „ou“ a chytila se svého kolegy za televizním pultem.

Jen co otřesy skončily, profesionální moderátor okamžitě začal situaci komentovat a podávat svědectví. Později se ukázalo, že ohnisko otřesů bylo 24 kilometrů severozápadně od centra města a v hloubce jen 8,5 kilometru, uvedla americká geologická služba USGS.

Otřesy trvaly podle svědků několik vteřin a byly cítit v celé oblasti losangeleské aglomerace. "Jako kdyby pod domem vybuchla bomba," řekl agentuře AP George McQuade ze čtvrti West Hills. "Nic nebylo poničeno, ale rozhodně to všechny vzbudilo," dodal.

Video  Zemětřesení živě během vysílání  - KTLA
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi