Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Japonsko zasáhlo silné zemětřesení: Tokio hlásí zraněné!

Japonské Tokio zasáhlo silné zemětřesení, které si vyžádalo několik zraněných.
Japonské Tokio zasáhlo silné zemětřesení, které si vyžádalo několik zraněných.  (Autor: EPA - ilustrace)
Autor: shp, ČTK - 
5. května 2014
08:34

Hlavní město Japonsko se dnes otřásalo v základech. Zasáhlo ho totiž silné zemětřesení o síle 6,0 stupně Richterovy škály. Tokio hlásí 17 zraněných, větší hmotné škody nejsou hlášeny.

Otřesy byly zaznamenány u ostrova Izu Ošima jižně nedaleko Tokia v hloubce 160 kilometrů pod mořem. Bylo možné je pocítit ve velké části Japonska, nejvýrazněji ale v centrální části Tokia.

Podle japonské stanice NHK to bylo nejsilnější zemětřesení zaznamenané v japonské metropoli od otřesů, které následovaly po ničivém zemětřesení v březnu 2011 u severovýchodního pobřeží Japonska.

Katastrofa doprovázená masivní vlnou cunami si tehdy vyžádala téměř 19.000 mrtvých a vážně poškodila jadernou elektrárnu Fukušima. Z ní dnes zprávy o škodách či neobvyklé události nepřišly. NHK uvedla, že někteří lidé se zranili při pádu, když se otřesy ozvaly. Mezi zraněnými jsou také starší lidé.

Po zemětřesení podle stejného zdroje také došlo ke zpoždění na některých železničních tratích. V zasažených oblastech úřady v rámci prevence omezily rychlost na dálnicích.

hanzohatori ( 5. května 2014 08:52 )

 Jdeme do finále?

Zobrazit celou diskusi