Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tyhle moderátorky nahradí Drtinovou v ČT: Zárubova exmanželka i čokoládová kráska!

Autor: simao - 
25. března 2014
16:20

Po velkém rozruchu končí v České televizi moderátorka Daniela Drtinová. Ve "svém" diskuzním pořadu bude mít hned dvě náhradnice - exmanželku moderátora Záruby Světlanu Witowskou a mladou, ambiciózní, ale vzhledem ne tak úplně typickou Češku Zuzanu Tvarůžkovou. Rozhodnuto je pak také o tom, kdo na obrazovce zastoupí dalšího končícího moderátora Martina Veselovského.

Daniela Drtinová se rozhodla odejít, na konci tohoto týdne zmizí z obrazovky ČT. A tak byl její zaměstnavatel přinucen hledat její náhradnici. ČT našla ve vlastních řadách. Podle serveru mediar.cz Drtinovou zastoupí dvojice Světlana Witowská a Zuzana Tvarůžková. "Nevylučujeme, že se k nim připojí ještě někdo třetí," uvedl Mediáři šéf redakce zpravodajství ČT Zdeněk Šámal.

Witowská je exmanželkou sportovního komentátora Roberta Záruby. Exoticky vyhlížející kráska Tvarůžková vyrůstala v severočeském Litvínově, její biologický otec však pochází z Kuby. "Vtipy na svou odlišnost slyším pořád, ty lidi to snad ani nemyslí zle. Říkám si, komu můžu co vyčítat, když mi i vysoce postavený politik řekne: Tak vy jste Tvarůžková? To byste měla být spíš bílá než černá. Ha ha ha," zavzpomínala před časem v Reflexu, jak si z ní utahoval Jiří Čunek. V televizi však nyní bude pořádně vytížená. Stala se také součástí nového týmu, který se bude starat o další pořad bez moderátora.

Nový tým Událostí, komentářů: Jeden pikantní návrat

Události, komentáře totiž na své přání opustil po 6 letech Martin Veselovský. Toho kromě Tvarůžkové nahradí i další moderátoři denního Studia ČT24 David Borek a Daniel Takáč, známý také z pořadu Hyde Park. Stávající moderátor této relace Lukáš Dolanský pak na rozdíl od Veselovského pokračuje dál. "Ve všech případech jde o zkušené a osvědčené moderátory kontinuálního zpravodajství ČT24. Po určité době vyhodnotíme, kterému z nich tento formát nejvíce vyhovuje,“ dodal Šámal.

Poněkud pikantní je však návrat Davida Borka. Ten již v pořadu působil, stažen však byl po nepříliš povedeném rozhovoru s tehdy končícím premiérem Jiřím Paroubkem v roce 2006, kdy podle Šámala Borek politikovi mj. až příliš skákal do řeči. Borek však v TV zaujal i vtipnou příhodou, kdy jej v roce 2012 v přímém přenosu začaly upravovat maskérky.

Drtinová o konci: Dcera vstupuje do puberty

Také odcházející Daniela Drtinová přitom měla v televizi jisté rozpory - patřila totiž ke 24 rebelům, kteří se loni vzbouřili proti údajné neobjektivitě zpravodajství a zásahům např. ve prospěch Miloše Zeman či SPOZ. Sepsali petici, generální ředitel ČT Petr Dvořák však ovlivňování vysílání odmítl a snaha nespokojenců nakonec vyšuměla do prázdna.

S moderátorkou Drtinovou však televize dále počítala. Udělala ji nabídku na rozšíření jejího pořadu na ČT 24 ze čtyř na pět vysílacích dní v týdnu, kterou však Drtinová kvůli svým časovým možnostem neakceptovala. 

Svůj odchod vysvětlila i tím, že se doma míjela se svou školou povinnou dcerou. V rozhovoru pro ihned.cz totiž popsala svůj denní rytmus takto: "Dopoledne jsem doma, dcera je ve škole. Pak přijdu po osmé večer. S lehkým napětím porovnávám domácnost, pokřikuju na dítě, aby se umylo, aby si udělalo úkoly, a tímhle způsobem žijeme většinu týdne. A ten model čtyř dní byl ještě snesitelný, protože v pátek dcera přišla ze školy a pak už jsme byly spolu. O pátek bychom tedy přišly, těch pět dní po večerech už pro mě zkrátka přijatelných nebylo. Dcera navíc vstupuje do puberty, nemůže být pořád sama. Ale samozřejmě v tom hrály roli i další okolnosti."

lev1 ( 26. března 2014 10:41 )

Hurá konečně Drtinová s Veselovským vypadli a tím snad i jejich nechutné agresivní monology vyzařující příchylnost k TOP09. Další garnitura moderátorů a hlavně jejich šéfůČT si musí konečně uvědomit, že jsou placeni z našich koncesionářkých poplatků, které když to bude pokračovat jako při starém, nebudeme platit věčně!

popocatepetl ( 26. března 2014 09:08 )

Místní diskuze jasně ukazuje problém/dilema, které ČT a ČT24 má. Události, komentáře byl poslední zpravodajský program pro těch 50tisíc diváků bývalé zet jedničky. Myslím, že nemůže být sporu o to, že aspoň jeden zpravodajský (diskuzní) program pro tuto skupinu by jediná veřejnoprávní televize - z mnoha podstatných důvodů - mít měla. Že je pozdě večer, mimo hlavní vysílací čas, a zároveň v době, kdy se většina těchto lidí teprve vrací z práce, je v pořádku. Jenže pak zkrátka 1) nelze jít dolů s kvalitou moderátorů, 2) nelze upřednostňovat sledovanost před kvalitou, 3) nelze se přizpůsobovat náladám a preferencím hltačů bulváru. Podaří se Z. Šámalovi tohle vysvětlit nové televizní radě i generálnímu řediteli?

popocatepetl ( 26. března 2014 09:01 )

No jo, ale myslím, že je v pořádku, že přítelkyně kancléře nemoderuje celostátní ZPRAVODAJSTVÍ ve veřejnoprávní televizi, která je právem podezírána z toho, že díky osobě ředitele není nestranná ("leze mcným až do tlustého střeva"). I když je dost možné, že zrovna k tomu brněnskému studiu jí zrovna mynář pomohl. Ale nebude tam podezřelá z donášení vnitřních informací o vztazích ve zpravodajské redakci až na Hrad.

popocatepetl ( 26. března 2014 08:57 )

Dámo, co vy víte o mých vysokých školách a práci??? Že máte dvě vysoké školy, vč. žurnalistiky na fakultě, která je ve svém oboru v ČR asi pořád nejlepší, vás chválí, ale odhad vám to nedalo.

asijo ( 26. března 2014 00:54 )

Teď ještě aby někomu roztáhly nohy a dostanou titul Celebrity.

Zobrazit celou diskusi