Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejsmutnější příběh Ukrajiny: Umírám, loučí se postřelená zdravotnice!

Autor: simao - 
20. února 2014
17:58

Vedli jí kyjevskou válečnou zónou, sotva však stála na nohou. Na krku si držela zakrvácený obvaz. Mladá dobrovolnice Olesya pomáhala jako zdravotnice ukrajinským demonstrantům. Zasáhl ji však údajně vládní sniper! "Umírám," vzkázal dívka přes sociální sítě světu. A Ukrajina pláče.

Zdravotní sestřička Olesya Zhukovskaya se stala jedním ze symbolů nejkrvavějšího dne ukrajinských masových demonstrací. Podle opozičních činitelů dnes zemřelo kolem sedmdesáti lidí. nejde o konečné číslo. Policisté totiž dostali od ministerstva vnitra povolení, použít proti demonstrantům ostré náboje! "Střílí demonstranty do zad," popsal z rozběsněného Kyjeva reportér Bildu. 

V kyjevských ulicích se povalují mrtvoly, zdravotníci mají plné ruce práce. V provizorní ošetřovny se mění i obchody v oblasti Majdanu, náměstí Nezávislosti. Napilno měla i mladá zdravotnice Olesya (ročník 1993). Zasáhl ji však údajně vládní sniper, kterých po městě číhá patrně více.

Dívka je v kritickém stavu. Stihla však ještě napsat na Twitter děsivé poselství: "Ja vmiraje." Umírám. Podle posledních informací je Olesya naštěstí stále ještě naživu - a po úspěšné operaci. Ostřelovač ji zasáhl do krku. Jak na ni mohl vůbec mířit? Vždyť má na sobě zřetelný červený kříž první pomoci?!

Podle nejnovějších informací Olesya podstoupila operaci a daří se jí o něco lépe. Snad přežije.

Kyjevské ulice se však dnes změnily v jatka. A celý svět trne, co bude dál. Ukrajinské peklo se rozpoutalo před několika měsíci - to když prezident Janukovyč odmítl směřování k Evropské unii a raději vzhlédl směrem k Rusku.

Proruských obyvatel není málo, do ulic však vytáhli ti, co se bojí návratu doby nadvlády Sovětského svazu. Řešení závažné situace je zatím v nedohlednu. S Janukovyčem se dnes sešla trojice ministrů z Polska, Německa a Francie, výsledky jednání předloží opozici. A doufají, že se podaří vyhrocenou situaci uklidnit.

Centrum Kyjeva však nadále ze všeho nejvíc připomíná válečnou zónu. Umírají demonstranti i členové bezpečnostních sil. Válečné běsnění bere dech. Stejně jako tohle drastické video střelby do lidí. Kdy tyhle hrůzy skončí?

Upozornění: Toto video obsahuje drastické záběry!

abyss ( 22. února 2014 14:19 )

Ti co zvonili i ti co ne a ještě dneska si myslí, že to mělo nějaký vliv na předem připravený scénář jsou nebetyční hlupáci. U nás bohužel žádná revoluce nebyla a bez revoluce není žádná skutečná demokracie. Bez ní je jen ten paskvil, co nám byl plánovaně podsunut a vnucen. Jenže čecháčci se těžko dodatečně zmůžou na to aby ten stav změnili tak jak se to právě děje na Ukrajině.

abyss ( 22. února 2014 14:14 )

Scénář je zcela odlišný. To co u nás proběhlo v '89 má v určité obdobě Ukrajina také už za sebou. To co proběhlo u nás i u nich byl přechod k darované pseudodemokracii. Zatím co mi si v ní bahníme, oni se konečně sebrali a rozhodli se bojovat za skutečnou demokracii.

abyss ( 22. února 2014 14:10 )

Mám pocit že si ho pleteš s nickem krakonos500.

lysohlavek02 ( 21. února 2014 15:06 )

..takze?..ale??..tedy?.. .. ..ty radši lehni..prrdni ..a zdechni megero namyšlená..jasno?

reggina ( 21. února 2014 14:42 )

ty jses ale blbej, ukrajincum nikdo EU nenabizel, jen volny obchod, aby svy sracky mohli dovazet na Ukrajinu neomezene

Zobrazit celou diskusi