Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Únos miminka měl šťastný konec: Našli ho v tašce u benzinky!

Kaydena našli policisté v tašce u benzinky. I když byla velká zima, tak je chlapec v pořádku.
Kaydena našli policisté v tašce u benzinky. I když byla velká zima, tak je chlapec v pořádku.  (Autor: Facebook)
Autor: shp, ČTK - 
8. února 2014
19:11

Novorozený chlapeček, který byl unesen ze své kolébky, je již v pořádku doma u rodičů. Policie našla malého Kaydena Powella u benzinky jen v nákupní tašce. Dítě unesla jeho teta, která byla již obžalována.

Americká policie nalezla u benzínové pumpy ve státě Iowa v pátek šestidenní novorozeně, které bylo den před tím uneseno. Bylo jen v nákupní tašce, ale přes mrazivé počasí je v pořádku, oznámil Steven Kopp, šerif města Beloit v sousedním státě Wisconsin.

Rodiče Kaydena Powella, který se narodil 1. února, ohlásili ve čtvrtek ráno, že chlapeček se ztratil doma z kolébky. Hlášení vyvolalo rozsáhlou pátrací akci, na které se podíleli federální a státní policisté.

Při prohledávání objektů kolem dálnice vedoucí na západ i na východ od Beloitu jeden policista pak našel u pumpy ve West Branch v Iowě Kaydena zabaleného v přikrývce v nákupní tašce. West Branch je asi 300 kilometrů od místa únosu.

Chlapcova teta předstírala těhotenství

„Přesto, že mrzlo, byl Kayden nalezen živý a zdá se, že se mu vede dobře,“ řekl Kopp při tiskové konferenci. „Zdravotníci tvrdí, že se těší skvělému zdraví,“ dodal. Policie také zadržela Kristen Smith (31), která je sestrou Kaydenova otce, a obvinila jí z únosu. Podle obvinění Smith, která je z Denveru ve státě Colorado, před tím předstírala těhotenství.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi