Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zlom v případu malé Maddie! Policie identifikovala tři hlavní podezřelé z jejího únosu

Autor: pom - 
4. ledna 2014
09:12

Po pěti letech vyšetřování získává případ malé Maddie, již unesli rodičům z portugalského apartmánu, konečně jasnější obrysy. Policii se podařilo identifikovat trojici hlavních podezřelých! Prozradila je data z jejich mobilních telefonů.

Analýza dat mobilních telefonů pomohla identifikovat tři hlavní podezřelé z únosu malé Maddie McCannové. Zoufalým rodičům se ztratila už v roce 2007 z apartmánu v Portugalsku, kde trávili dovolenou. Po pěti letech jim konečně svitla naděje, že by vše mohlo být konečně uzavřeno.

Policisté ze Scotland Yardu došli k závěru, že malá Maddie mohla být unesena třemi zloději, kteří v jejich apartmánu ten den hledali svou kořist. V panice mohli Maddie, která se v době jejich řádění vzbudila, unést.

Právě analýza mobilních telefonů napověděla, že se právě v den jejího únosu nacházeli blízko místa, kde zmizela. Po nahlášení jejího únosu si mezi sebou neobvykle mnohokrát volali.

Pochybení portugalské policie?

Policisté také zjistili, že už se oněm třem mužům, mezi nimiž je i jeden Portugalec, dříve při jednom vloupání v resortu Praia da Luz podařilo vzbudit malé dítě. Tehdy ale rodiče, kteří venku popíjeli, vtrhli dovnitř. Vetřelci stihli utéct.

Portugalská policie v průběhu vyšetřování tomuto vloupání ale nepřikládala žádný význam.

Odhalení podezřelí jsou teď důkladně prověřováni, včetně jejich kriminální minulosti, příbuzných a známých a také aut, která při loupežích používali.

Snahu britských policistů ovšem maří portugalské orgány, které nejsou příliš ochotné se dohodnout na spolupráci. Formálně je to přitom nezbytně nutné, žádný ze zlodějů totiž není Brit, nemohou tak být zatčeni britskou policií v Portugalsku. Britové budou potřebovat plnou spolupráci portugalské policie.

nejkaaaa ( 6. ledna 2014 00:53 )

nevim nevim,ale nechávat takhle malé děti nadopované prášky samotné a jít na véču..stín padá i na rodiče a oni jsou ti první kteří mají své děti chránit. Je neuvěřitelné kolik humbuku kolem toho furt je...denně je uneseno x dětí a není takový mediální zájem, konto apod. Je neuvěřitelné jak dokázali rodiče svoji chybu využít k tomu aby vyvolali pocit obětí.Kdoví kde holka je,zda žije,ale přijde mi to přitažený za vlasy.Věřím ve štastné konce,ale v tomhle případě už je to spíš hořké.

alenam ( 5. ledna 2014 21:02 )

Jo a na tobě to praktikovali a následky máš do dneška

gitagita ( 5. ledna 2014 19:22 )

ty ses magor

doktorsafranek ( 5. ledna 2014 18:33 )

Víte, snad i v Čechácgh. Za první republiky odvar z makovic a šlki do hospody

jahodove_ticho ( 4. ledna 2014 19:40 )

Zlom v případu, policie našla důchodkyni Maddie. Rodičům už ji sice nepředají, leda by provedli exhumaci, ale i tak brilantní úspěch policejního pátrání

Zobrazit celou diskusi