Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Případ ztracené Maddie: Prohledávají cikánskou čtvrť u hotelu

Rodiče nepřestávají doufat, že se jim Maddie vrátí živá
Rodiče nepřestávají doufat, že se jim Maddie vrátí živá  (Autor: ČTK)
Autor: ljš - 
3. února 2014
14:26

Blíží se rozuzlení šestileté záhady? Zdá se, že smyčka kolem únosců nejhledanější holčičky světa malé Maddie McCann se stahuje. Detektivové Scotland Yardu, kteří na případu pracují, už mají tři podezřelé a prohledávají nedalekou oblast, která je proslulá kriminalitou.

Počátkem ledna došlo v Maddiině případu k zásadnímu zvratu. Detektivové přiznali, že mají tři podezřelé, jimiž jsou zloději, kteří měli v době zmizení holčičky na krku sérii vloupaček v hotelovém rezortu. Podezření na ně padlo díky tomu, že se detektivové znovu pustili do mravenčí práce analýzy výpisů telefonních hovorů krátce po jejím zmizení. Ukázalo se, že tito tři lidé byli po únosu v neobvykle čilém kontaktu.

Jedna z teorií tak hovoří o tom, že holčička zloděje při loupeži vyrušila a oni ji v panice unesli. Otázkou je, co s ní udělali dál. Drží ji po celých šest a půl roku v zajetí, prodali ji obchodníkům s bílým masem nebo ji dokonce zabili? Detektivové jsou odpovědi na tuto otázku každým dnem blíž.

Podle  deníku The Sun se nyní zaměřili na oblast Meia Praia vzdálenou asi 15 minut od hotelu, ze kterého Maddie zmizela. Jedná se prý o zchátralý tábor, obývaný převážně portugalskými Romy, dealery drog a kriminálníky. Je to jedna z nejnásilnějších oblastí portugalského pobřeží.

podplachetkouosoba ( 3. února 2014 21:09 )

tak je tvoje povinnost jim to do skotlantjardu zavolat

blooroses ( 3. února 2014 15:47 )

Celé už to působí jenom jako trapné nesmyslné žvanění. Žádné tři podezřelé nemají. Alespoň ne fyzicky. To by je vyslechli a k něčemu se tak dostali. Oni ve skutečnosti pouze podezřívají jakési tři zloděje o kterých zřejmě ani nemají tušení kde se nyní nacházejí a jestli třeba ještě vůbec žijí. A zjištění, že se poblíž nacházela cikánská osada, působí po šesti letech spíše komicky než jakkoli jinak Podle mne je to spíše jenom ubohé divadlo na ospravedlnění toho, že před šesti lety zmařili vyšetřování portugalské policie, které jasně směřovalo k obvinění rodičů Maddie.

chanel5 ( 3. února 2014 15:16 )

Jo a když se teprve nyní čtenář dozví, že poblíž byla čtvrt´ cikánů, no díky!

Zobrazit celou diskusi