Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Britka zažalovala právníky. Nevysvětlili jí, že rozvod její manželství ukončí

Britce právníci prý dostatečně nevysvětlili, že rozvod znamená také konec jejího manželství. Proto je zažalovala.
Britce právníci prý dostatečně nevysvětlili, že rozvod znamená také konec jejího manželství. Proto je zažalovala.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: pom - 
12. ledna 2014
19:24

S poněkud bizarním případem se nedávno musely potýkat britské soudy. Silně věřící katolička totiž zažalovala své rozvodové právníky za to, že jí dostatečně neobjasnili, že rozvod její manželství definitivně ukončí.

Rozum zůstává stát nad britskou katoličkou Jane Mulcahy. Ta zažalovala své rozvodové právníky celkem ze dvou firem, protože jí nevysvětlili, že dokončení rozvodového řízení také jednou provždy ukončí její manželství.

Katolička se obhajuje tím, že právníci měli vzít v úvahu její silnou víru a doporučit jako alternativu spíše soudní odloučení, napsal britský deník Independent.

Její tvrzení byla soudem zamítnuta, nicméně Britka se nehodlala vzdát jen tak snadno a podala odvolání proti zamítnutí některých částí žaloby. I to ale bylo zdravým rozumem zamítnuto.

Ještě podivnější případy, kdy manželka požádala o rozvod, zažil Kuvajt. Jedna žena například týden po svatbě zjistila, že její muž používá ke konzumaci hrachu chléb místo vidličky. Po tomto "šokujícím zjištění", jak uvedla, už s ním dále žít nemohla.

Jiná kuvajtská žena se zase rozhodla pustit svého manžela k vodě proto, že neustále vymačkával pastu od středu tuby, nikoliv od konce. "Pořád se kvůli tomu hádáme... je tak tvrdohlavý," citoval ji deník Daily Mail.

Xeen ( 13. ledna 2014 09:04 )

Aha, silná katolička, aneb snadno zmanipulovatelná bytost se slabším vlastním úsudkem, odtržená od reality. Vychází z toho, co povídá pan farář aneb "co Bůh spojil, člověk nerozdělí..." Ať si paní zajde do mekáče, dá si tam pár vepřových křidýlek... Pokud by žila v Česku, ještě by mohla zkusit požadovat vrácení manžela v rámci restitucí.... Jenže u nás je riziko, že by s takovým požadavkem mohla u soudů uspět....

dobrotka ( 13. ledna 2014 03:26 )

Uz nemnauka??????

pgga ( 13. ledna 2014 03:06 )

Jeste neco..divim se ze v Praze1..s tebou uz davno nikdo tvrde nezatocill Nedelas nic..pouze si stezujes..a ta tvoje Romska manzelka..ex..( kdo vi)..dela to same..pouze BRAT...a cicat stat z penez..

pgga ( 13. ledna 2014 02:56 )

Tvuj..a hlavne lidi problem v CR s tebou je..ze ..tvrdis je jsi "slepy" tudiz pobiras penize...a pravda to neni. Mas takzvane computer pro slepce..(darovany)..ale ..je velmi lehke zjistit..ze jsi "slepy"..kdyz se ti chce.. Mimochodem jsi to psal na diskuzich sam.. Jsi tedy vyzirka statu..tedy dani od pracujicich lidi v CR.

pilaro ( 13. ledna 2014 00:12 )

To se mi snad zdá, tohlencto? Pane, vy jste už byl někdy těhotnej? Kam ten svět spěje? Do hajzlu.......

Zobrazit celou diskusi