Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děsivý návrat z dovolené: Letadlo v Pardubicích sjelo z přistávací plochy!

Letadlo společnosti Travel Servis mělo problémy při přistání v Pardubicích: Sjelo z přistávací dráhy!
Letadlo společnosti Travel Servis mělo problémy při přistání v Pardubicích: Sjelo z přistávací dráhy!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
25. srpna 2013
19:40

Letěli z dovolené v Bulharsku, ovšem jejich návrat se změnil v nečekané drama. Letadlo s českými turisty, přistávající na letišti v Pardubicích, totiž dnes sjelo z přistávací dráhy!

V Česku je po návratu z bulharské dovolené přivítalo zamračené, deštivé počasí. Právě to se podle všeho stalo příčinou problémů při přistávání letadla společnosti Travel Servis. Kapitán letadla sice zvládl přistání na ranveji, brzdil, ale nestihl včas zastavit. A tak letoun skončil mimo přistávací plochu!

Letadlo tak dojelo zhruba 300 metrů za ranvej. Kolem něj lítala voda a tráva. "Viděli jsme spíš takový kouř, nevím, jestli to bylo od brzd, nebo tak od něčeho," řekla v reportáži TV Nova jedna z cestujících. Nikomu z pasažérů, kteří za sebou měli více jak dvouhodinový let z bulharského letiště v Burgasu, se naštěstí nic nestalo.

Jejich výstup z letadla se pouze zpozdil, nezbývalo jim než sedět a čekat, než přijedou schůdky. Po jejich přistavení pak mohli konečně sejít na pevnou zemi. Chvíle, kdy se letadlo řítilo na travnatou plochu mimo ranvej, však byly infarktové. "Já jsem to v životě nezažil. Bylo to nepříjemný," dodal další z českých dovolenkářů.

"Nastal jev, zvaný aquaplanning," tvrdí mluvčí  přepravní společnosti Vlaďka Dufková. Jde o moment, jaký jsme se učili i v autoškolách, kdy se pneumatika vlivem mokré vozovky nedotýká přímo povrchu a stroj se stává jen velmi těžko ovladatelným.

peterrr ( 26. srpna 2013 07:28 )

a ty jsi pilot blbe pristavaji v zimě v lete za deste proste se stalo vsichni jsou ok tyhle chytraky ja zboznuju zrejmne fakt neslisel o tom aquapanningu kdo by mu blbci vystavil řidicak

vungtao ( 26. srpna 2013 04:24 )

Boodulko, ty jsi mi pékná blbka! Prosim Té, než tu budeš zasvécene hodnotit piloty, ovéŕ si, co tu meleš!!!!!! Možna jsi Štiková, co rozumí ho... A vracela se z atraktivního hotelu v Bulharsku a aby ji neobtézovali paparazi ( nerada se ukazuje v médiích), letěla pŕes Pardubice. Ty jsi slepice, pŕište mužés pristávit Ty, nebo letét s Air Bangladéš!!!!

cinderella1 ( 26. srpna 2013 03:50 )

Tak uz asi nejsi.

cinderella1 ( 26. srpna 2013 03:37 )

Jakto, ze jsi jeste tady? Tobe se nechce spat?

kacota ( 26. srpna 2013 02:57 )

Ja si myslím, že to je desivé dost, ked sa niekto pozerá ako sa jeho lietadlo rúti z pristávacej dráhy ešte ďalej po tráve a cestujúci netuší čo sa to deje a ako to skončí.. Hlavne že to dobre dopadlo a dobre pristalo, také situácie nech nikto radšej nezažíva

Zobrazit celou diskusi