Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi se vrátili z dovolené hrůzy v Egyptě: Bylo nám špatně, báli jsme se o život!

Autor: Jiří Krušina - 
5. srpna 2013
12:44

Pocit nejistoty a strachu zažily desítky českých turistů v egyptské Hurgádě. Během jejich dovolené tam totiž záhadně zemřela Monika (†36) s Klárkou (†8). Mnozí z turistů se nechali raději vyšetřit lékařem. Nyní se vrátili domů.

O pět minut dříve přistálo na letišti v Ostravě letadlo z Hurgády. Turisté se z Egypta vrátili s rozporuplnými pocity. „Měla jsem strach, protože nám se synem bylo od rána špatně, měl horečku. Pak jsme se dozvěděli, že je to možná z jídla. Sestře volali, abychom se dostavili na recepci. Šli jsme na vyšetření, dostali jsme injekci a prášky a pak už to utichlo," popsala jedna z turistek.

Byli u doktora

Mladá rodina s dětmi okamžitě poté, co je cestovka informovala o tragédii, šla k doktorovi. „Člověk nikdy nemůže vědět, zda se taky neotrávil,“ řekla Blesku žena, která se právě vrátila ze zájezdu hrůzy.

Video  Bylo nám líto manžela, byla první reakce Čechů, kteří se vrátili z dovolené v Egyptě  - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Měli strach

Někteří z turistů se netajili tím, že měli strach či špatný pocit. Své pocity popsal Blesku Lukáš Drobek z Hlučína. „Na dovolené jsem byl s kamarádem a měl jsem z toho, co se tam stalo, opravdu špatný pocit,“ podotkl.

Video  Lukáš Drobek z Hlučína popisuje své pocity po návratu z dovolené  - Video - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

O podezření neví

Turisté, kteří s novináři mluvili, měli informace převážně ze starších českých novin. A nevěděli, že mezi hlavní vyšetřovací verze řadí egyptská policie možnost úkladné vraždy. „Nevěřím, že se otrávili tamním jídlem. Spíše si dovezli nějakou špatnou konzervu a z ní se jim udělalo špatně,“ uvedla jedna z žen.

Nechtěli mluvit

Většina ze 43 turistů, kteří přiletěli z Egypta, se médiím vyhýbala. Někteří se dokonce vmísili mezi turisty, kteří se vraceli z Řecka. „Vracíme se z Řecka,“ lhala na letišti žena, která v ruce dřímala igelitovou taškou s obrázkem Sfingy.

hofihofi ( 5. října 2013 20:11 )

Jak krasne zblbli debil obvinuje aniz ma cokoliv v ruce, ze?

va45 ( 7. srpna 2013 13:42 )

Já bych mohl o otravě z jídla hovořit.Bylo to příšerný ale né smrtelný.Ty museli slupnou hodně prudký jed,když za pár minut zemřeli. Mě vypumpovali žaludek,nasadili léky a dietu a do týdna jsem byl fit.Ovšem od té doby uzeniny nekonzumuji.Jedno je fakt,pořádně jsem se tenkrát vyčistil.Vrchem i spodem.Tak tady nešiřte poplašné zprávy.

va45 ( 7. srpna 2013 13:37 )

Kdyby naši turisti pořád nelezli tam kam nemají,tak dnes jsou v klidu.Jak může někdo jezdit na dovolenou tam kde se pořád válčí a zabíjí.I v Česku je krásná dovolená.Ovšem to by nemohli sousedovinebo v práci říct byli jsme u moře. Utopit,otrávit nebo se nechat zastřelit můžou klidně i v Česku,když po tom tak baží.

fandamilan ( 6. srpna 2013 10:00 )

Jak krásně zpracováni turisti.Debil se chtěl zbavit rodiny,tak to udělal.Jenom naše propaganda využila protiarabské nálady ve světě..

ad-ga ( 6. srpna 2013 07:36 )

mají sedět doma na prd... a nebylo by jim špatně.

Zobrazit celou diskusi