Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klára (41) při vystupování z letadla šlápla do prázdna: Zřítila se ze 4,5 metru

Autor: Kateřina Moravcová, mokk - 
8. srpna 2013
19:57

Vteřina nepozornosti a jeden nešťastný krok do prázdna... Zaměstnankyně ruských aerolinek Češka Klára (41) z Karlových Varů si při vystupování z letadla nevšimla, že od dveří odjely schůdky. Zřítila se ze 4,5 metru na letištní plochu.

K nehodě došlo na karlovarském letišti v Olšových Vratech. Airbus A320 naložený ruskými turisty směřující do Jekatěrinburku se chystal k odletu. Jako poslední nastoupila do letadla právě paní Klára. Posádce nesla písemné podklady o cestujících a nákladu. Když chtěla vystoupit, nevšimla si, že někdo odjel se schůdky. Spadla tak na záda na asfaltový podvrh dráhy. „Upadla do bezvědomí. S podezřením na úraz páteře byla vrtulníkem převezena do Plzně,“ uvedla mluvčí karlovarské záchranky Petra Hnátková.

V nemocnici se podrobila operaci pánve a další budou následovat, její stav je podle lékařů stabilizovaný. Případ šetřit policie jako pracovní úraz. „Výsledky budeme znát za několik dnů,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Skoupí na slovo byli zaměstnanci letiště. Nehodě kolegyně nechtěli komentovat.

pgga ( 9. srpna 2013 04:23 )

Welcome to the real world.....

popocatepetl ( 9. srpna 2013 02:40 )

????? Ten řidič schůdků??? Chyba té zraněné to být nemůže. Jeho chyba to být může (to by byla pěkná reklama pro letiště KV, tohle se nestává ani v rovníkové Africe!), anebo chyba velmi schopné, možná už nalité uralské posádky.

popocatepetl ( 9. srpna 2013 02:37 )

Schody odjet nesměly, pokud dveře byly ještě otevřené. Nejpravděpodobnější je závažné porušení pracovní kázně u manipulátora schodů. Na druhé straně, pokud posádka zavřela dveře dříve, než pracovnice pozemního personálu, která po ukončení nástupu cestujících a naložení nákladu přináší kapitánovi dokumenty k letu, neopustila letadlo, byla to vážná chyba posádky (při zavřených dveřích schody právem odjely), ale ještě mnohem závažnější chyba by byla, pokud oprávnění členové posádky, kteří pro ni znovu otevírali dveře, nedodrželi předpisy a neořesvědčili se, že u letadla jsou přiražené schůdky.

popocatepetl ( 9. srpna 2013 02:31 )

Bože, bože, svatá prostoto!!! Její vina to není a nemůže být. Jak může Blesk napsat tak stupidní článek, na jehož zákldě si pak kdejaký zápecník, co zná letadla a pravidla pro jejich provoz jen z filmů dovolí osočovat člověka, kterému někdo nedbalostí způsobil těžký pracovní úraz!!!

popocatepetl ( 9. srpna 2013 02:28 )

Naopak, to se vám může stát velice snadno, protože horní plošinku za dveřmi letadla obvykle nevidíte. Dívat se ovšem nemusíte, pravidla pro to, kdy smí schůdky odjet (jen při zavřených palubních dveřích) a kdy smí pověření členové posádky - stoprocentně NE paní Klára!!! - otevřít dveře (jen když se předem dveřním okénkem přesvědčí, že schůdky jsou na svém místě a přiražené k letadlu)jsou přísná.

Zobrazit celou diskusi