Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bitka na palubě letadla ČSA: Rozlícené Rusy uklidňoval kapitán v civilu, tvrdí svědkyně

Čtenář Blesku zachytil rvačku na palubě letadla ČSA
Čtenář Blesku zachytil rvačku na palubě letadla ČSA  (Autor: Čtenář Blesku)
Autor: simao - 
24. srpna 2013
16:57

Cestující z letadla ČSA na trase Nice-Praha na tuhle scénku jen tak nezapomenou. Z ničeho nic se v něm totiž začali prát dva muži, došlo na pěsti, údajně tekla krev. Blesku se přihlásila očitá svědkyně incidentu, která tvrdí, že vášně musel krotit pilot - kapitán v civilu, který s leteckou společností také cestoval. A že bojovníci nebyli Češi, ale rozlícení Rusové.

"Jednalo se o agresivní Rusy, Češi v tom nefigurovali," tvrdí svědkyně k potyčce, ke které došlo 18. srpna na lince z francouzského Nice. Letadlo mířilo na ruzyňské Letiště Václava Havla. Mluvčí Českých aerolinií se snažil konflikt zlehčit: "K žádnému fyzickému kontaktu nebo dokonce napadení nedošlo," uvedl. Jenže z fotek, pořízených přímo v letadle, je patrné, že nedošlo jen ke slovní výměně...

Svědkyně: Zasáhl kapitán jiné společnosti

Padaly minimálně facky, neohroženě se však do střetu dvou cestujících, jednajících patrně pod vlivem alkoholu, vložil kapitán. Ovšem nikoli z letu, na jehož palubě ke konfliktu došlo. "Zasáhl kapitán jiné letecké společnosti, který na palubě cestoval jako cestující," uvádí svědkyně, která Blesku přinesla vlastní verzi toho, co v letadle proběhlo. Narozdíl od dalšího cestujícího, pana Daniela, který svou výpověď poskytl televizi Nova, neviděla, že by letušky utíraly ručníky krev. Prý utíraly především rozteklé víno, dodává žena, která se představila jako cestující letu OK 747.

Když se u v letadle chlapi poperou: Svědkem rvačky i Rážova dcera

Že se však návrat z dovolené může rázem změnit v nečekané drama, není neobvyklá situace. Také začátkem srpna došlo v letadle, mířícím do Prahy, k bitce. To když se do sebe před zraky dcery herce Vladimíra Ráže Veroniky prali dva muži na cestě z tuniského Monastiru.

"Jeden holohlavý muž křičel, že druhý snědý muž je terorista, že má zbraň a chce ho zabít, takže zabije radši on jeho. Mlátili se v uličce u našich sedadel, všude stříkala krev," tvrdila Rážová Blesku. Agresivní jedince zpacifikovala v tomto případě posádka letadla za přispění policisty v civilu. Letušky zkrátka někdy tvrdou práci mají. O teroristy však naštěstí nešlo, ačkoli z nich po 11. září 2001 jde strach všude po světě.

mortis69 ( 25. srpna 2013 04:28 )

Citace-necitace.Kdyby s tím nesouhlasila,nebbude to kopčit-tečka

marie60 ( 24. srpna 2013 22:03 )

andorea:

marie60 ( 24. srpna 2013 22:03 )

..měl by ses mi omluvit. Ty asi neumíš číst, je tam fandamilan, který tenhle příspěvek napsal a já ho zkopírovala pro ANDOREU.

andorea ( 24. srpna 2013 21:16 )

mortis69: Marie jen citovala! Ji nenapadej.

smeagol ( 24. srpna 2013 20:22 )

Taky verim, ze je jich spousta slusnych, dobrych odborniku i vedatoru, jenze ti nejspis zachazeji na ubyte. Bohuzel, to je realita dnesni doby.

Zobrazit celou diskusi