Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Uklízeč mrtvoly Petry (†15) Jakub: Má nové kamarády, kteří ho obdivují a chrání

Autor: Jiří Čada - 
15. května 2013
19:04

V Jihlavě mu nikdo z jeho vrstevníků neřekne jinak než „odklízeč“. Řeč je Jakubu D. (19), bývalém zámečnickém učni jednoho z jihlavských učilišť, který měl svým dvěma kamarádům pomáhat s odklízením těla před časem zavražděné školačky Petry.

Zatímco vrah Petry Michal K. a jeho další komplic Tomáš Z., který mu už těžce zraněnou dívku pomáhal nakonec uškrtit šňůrou od počítače, jsou ve vazební věznici, Jakubovi, který jediný zůstal na svobodě pořádně otrnulo.

„Už se neskrývá doma u mámy. Chodí si po venku s partou nových kámošů. Ti ho možná za to co udělal obdivují,“ svěřil se naštvaně Blesku jeden z blízkých přátel mrtvé Petry. Nechce zveřejnit své jméno. Jakuba by prý stále nejraději zmlátil.

„Chodí s partou, ta ho zatím chrání. Když, ale vidím ten jeho drzej a sebevědomej ksicht, tak bych ho dokopal,“ zuří tiše mladík.

Mediační a probační služba Jakubovi vyšla vstříc a nástup na odpracování 100 hodin obecně prospěšných prací za jeho předchozí krádeže mu zatím odložila.

Pro policii je korunním svědkem, který bude v případu vraždy Petry svědčit proti jeho dvěma zbývajícím kumpánům.

"Je pod jejich ochranou a on to dokáže využívat. Když má z někoho strach, jednoduše si na pomoc přivolá policisty. Do několika minut jsou vždy spolehlivě na místě,“ zdůraznil bývalý kamarád Petry.

dissent ( 16. května 2013 10:22 )

To musí mít kamarády zrovna takový šmejdy,jako je on,normální kluk by se s ním nešpinil.A holka co s ním chodí je buď blbka,nebo k.u.r.v.a. Rozkopat mu držku,je málo,dříve nebo později na něj taky dojde na s.vi.ni,hnusnou!

rocekstanislav ( 16. května 2013 08:54 )

Na každou svini se vaří voda,tento zmetek,jeho jméno ani nemohu napsat to nebude mít lehké,v base a to se tam na takové čtyři roky dostane mu jeho spoluvězni dají do těla,přeju mu aby mu tam minimálně 3 x deně daly nakládačku...

ollina ( 16. května 2013 07:41 )

Je to šmejd a naše justice z něj nakonec udělá mučedníka. Co jsou zač jeho noví kamarádi - obdivovatelé? Je to stejnej parchant jako Ti druzí dva, jak to, že si teď užívá slávu? Smetana za tykadla do vězení a tenhle šmejd pseudohrdina v blesku

datel ( 16. května 2013 07:32 )

co se divíte, vždyť je běžné, že naše policie buzeruje slušné lidi a chrání grázly.

darina1 ( 16. května 2013 06:56 )

mortis tak čemu se divíš dítě sis udělal tak plat to je asi na tvůj mozek těžko pochopitelný

Zobrazit celou diskusi