Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Brutálně umučil Petru jen deset dní poté, co dostal amnestii od Klause

Autor: psch - 
11. dubna 2013
22:41

Tomáš Zavřel (20) z Jihlavy, který je spolu s Michalem Kisiovem obviněný z brutální vraždy Petry (†15), už podle fotky není žádný svatoušek. Ale ani podle trestního rejstříku, má ho za svůj krátký život poměrně naplněný. Za krádeže dostal podmínku, ale díky amnestii prezidenta Václava Klause mu ji zrušili. A to jen deset dní před tím, než brutálně umučili Petru.

 

Poprvé byl odsouzený v sedmnácti letech, když vykradl chatu na Kroměřížsku. O kytaru a další příslušenství se neštítil připravit vlastní sestru. Asi největším prohřeškem proti zákonu bylo to, když kamarádovi s dalšími třemi kumpány odvezl auto, které rozebral na náhradní díly a na poli zapálil.

Vraždil by, nebýt amnestie?

Za krádeže Zavřel dostal podmínku a byl pod dohledem úřadu. Soud mu nařídil veřejně prospěšné práce. První podmínku mu soud díky amnestii zrušil v únoru, druhou 6. března, tedy 10 dní před vraždou Petry. Kdyby se tak nestalo, nemusel se možná ani podílet na vraždě.

Vroubky má i Petřin expřítel

Možná právě tím, jak pomáhá policii s objasněním vraždy Petry, se její expřítel Patrik Černý chce vyhnout vězení, které mu hrozí za loupeže. Není tedy vyloučené, že skončí za mřížemi, stejně jako to s největší pravděpodobností čeká Zavřela a Kisiova.

Zatímco Patrik hlásal, jak je Kisiov agresivní, sám od toho nemá daleko. Kromě krádeží, za které mu hrozí deset let, ho chce podle zjištění Deníku státní zástupce obžalovat i z loňského napadení mladíka před již pověstným klubem Ponorka. O čtyři měsíce později měl s dalším kumpánem zbít a okrást jinou oběť. Tehdy proti němu dokonce u soudu svědčil Kisiov.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině