Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nechal Kristínku (†16) umřít v autě: Řidiče Petra (29) pustili z vězení, k soudu nepřišel

Autor: psch, Nový Čas - 
25. dubna 2013
20:31

Před rokem vjel Petr (29) z Bratislavy autem na přejezd, v autě nechal Kristínu (†16) na pospas osudu, utekl. Vůz smetl vlak a mladá maminka roční holčičky zemřela. Teď, po roce ve vazbě, řidiče pustili z vězení. A k soudu nepřišel. Rodina je z toho naprosto zoufalá.

Šestnáctiletá Kristína zemřela před rokem, poté, co ji smetl vlak. Petr (29) ji nechal v autě, ze kterého utekl, na železničním přejezdu. Teď už ale mladý muž běhá po svobodě, skončila mu zákonná lhůta vazby.

Rodina a přátelé se se smrtí mladé dívky ještě nevyrovnali a musí zažívat další šok. „Nechápeme, jak je to možné, je to pro nás obrovský šok, vnímáme to jako nespravedlnost. Za tolik trestných činů ho po roce propustili na svobodu, to je nehoráznost,“ smutně konstatovala matka přítele mladé dívky.

Plánovali společnou budoucnost

Kristína spolu s přítelem Dominikem (20) a roční dcerkou Chiarou plánovali společnou budoucnost. Osud však všechno nečekaně změnil. Děvče zemřelo v pátek třináctého nedaleko Devínského jezera. Za její smrt si Petr měl odpykat tři roky.

Nepřišel k soudu

Petr, kterého pustili po roce z vazby, má navíc na pět let zakázané řízení. „Krajský soud v Bratislavě propustil obžalovaného z důvodu, že uplynula zákonná lhůta vazby,“ řekl mluvčí soudu Pavel Adamčík.

Řidiče pustili v úterý, ve čtvrtek se měl dostavit k soudu, kde se mělo řešit jeho odvolání. Tam ale nepřišel.

minaaa ( 3. května 2013 17:57 )

Andílek asi nebyla..no a tak si v 15 zašukala a byla tak blbá že nepoužila antikoncepci nebo šprcku a holt otěhotněla a rozhodla se dítě nechat.... Je to vždy rozhodnutí těhotné osoby nikoho jiného. Tak ať s tím rodiče souhlasili nebo ne, bylo to jedno. Tak co se tady opíráte do rodiny chytrolíni.... No ale nezasloužila si takhle zemřít, stát se mohlo ledacos, v tom šoku a vidiny smrti se člověk chová a panikáří uplně jinak....Takže otevřít dveře, odepnout se byl hoodně těžký úkol, řidič ji měl pomoci ale raději zbaběle utekl....

boball ( 26. dubna 2013 07:15 )

A proč je to tady zase?

hofihofi ( 26. dubna 2013 00:13 )

No vidis, jak si pekne notujeme.

hofihofi ( 26. dubna 2013 00:12 )

A jak vidíš vyroky ostatních ,tak asi mame stejny názor, ty ne?

hofihofi ( 26. dubna 2013 00:11 )

Není potřeba osobní znamost, snad staci v kolika byla tehotna a jak podivne skoncilsa, ne? A není to podobnost? Je, a konec stejny, smrt.

Zobrazit celou diskusi