Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kristínku (†16) pohřbili v bílé rakvi: Oplákaval ji milovaný přítel i roční dcera

Přítel Dominik přišel o životní lásku Kristínku (†16)
Přítel Dominik přišel o životní lásku Kristínku (†16)  (Autor: Nový Čas)
Autor: Čas.sk, oj - 
19. dubna 2012
17:43

Rodiče, životní láska Dominik (19), roční dcera Chiara ani kamarádi Kristínky (†16) se při posledním rozloučení s tragicky zesnulou dívkou neubránili slzám. Dívka zemřela, když ji nechal na železničním přejezdu v autě její kamarád Peter (28).

Na pohřbu, který se konal v bratislavském krematoriu, se sešly desítky příbuzných, ale i spolužáků ze střední umělecké školy. Kristínčina bílá rakev byla obsypána květinami.

„Kristínka byla skutečně dítě velké lásky, narodila se totiž na Valentýna. Byla vždy usměvavá. Všude, kde chodila, rozdávala radost. Za svůj krátký život stihla zažít i velkou lásku s milovaným Dominikem a porodit dcerku Chiaru,“ pronesl farář během obřadu. Z jeho úst zazněla i slova, která Kristínce do nebe vzkázali rodiče a mladší bratr. „Za svůj život si toho stihla tolik, kolik někdo nestihne ani za 100 let. Vzpomínám si, jak si mě říkala „fotříčku“. Navždy tě budu milovat,“ vzkázali milované dceři rodiče.

Život mladičké Kristíny nečekaně vyhasl v pátek, když nastoupila do auta s kamarádem Petrem (28). Mladík řídil bez řidičáku, který mu před časem sebrala policie, kvůli bezohledné jízdě. Dívka zemřela na železničním přejezdu poblíž slovenské Devínské Nové Vsi poté, co do Peterovy černé Octavie narazil vlak. Peter z auta stačil utéct.

 

hiawatha ( 20. dubna 2012 17:46 )

Nedavno v tisku uvedli statistiku, kde je CR oznacena jako jedna z nejmene nabozensky zalozenych zemi na celem svete. Vsechny ostatni staty si zachovavaji svou nabozenskou viru a sve nabozenske tradice. Nevim, kde tomu muze byt hur, snad pouze ve velkych mestech v byvalem SSSR. Ale to je tema na jinou diskusi. Ano, s vymirajicim nabozenstvim vymiraji tradice, ale vymira HLAVNE ucta. Ucta k zivotu i ke smrti. Nechci snizovat tradice, chci jen poukazat na to, ze je tu mnohem vetsi problem - mrtva divka, matka malickeho ditete, a zatim nijak nepotrestany 28 lety chlap, ktery tam tu holcinu nechal. A hlavne se mi obcas opravdu dela spatne z nekterych zde diskutujicich, kteri se stouraji, no rekneme (chci-li zachovat slusnost), v nepodstatnych vecech. Ja chci videt, ze ten srab, co tam tu holku nechal, bude nalezite potrestan. Kdo vi, co za tim vsechno stoji, v cem oba jeli a proc se s ni vracel zpatky na ten prejezd. Kazdopadne on ani neprojevil snahu ji pomoci. Co TO musi byt za existenci!?!

1946 ( 20. dubna 2012 15:09 )

 To už u věřících neplatí " čistému vše čisté"?

e.44 ( 20. dubna 2012 02:05 )

To ano, ale jedině při svatbě na radnici, v kostele by jí to neprošlo. Oblékání u civilních sňatků se spíš řídí módou a tím, co se komu líbí. Při církevním sňatku platí pevná pravidla jejichž porušení může vést i k odmítnutí posvěcení sňatku. Co se pohřbu týká, do země pohřbívají nebožtíky už v podstatě jenom věřící pozůstalí. A pak ti, co si na věřící hrají, jelikož si nedokáží odpustit okázalost takového pohřbu. Skuteční věřící se drží pravidel. Samozřejmě i těch, co se bílé rakve týká. Ti druzí si jenom na něco hrají a v touze vyjádřit pro druhé vlastně nevyjádřitelné, przní pravidla a vlastně tím i zneucťují nebožtíka. Než takové hraní si na něco, to mi příde upřimější a důstojnější i skromné rozloučení při uložení urny nebo i při rozptylu, kde je dán v úzkém kruhu rodiny průchod skutečným citům.

anka ( 20. dubna 2012 00:22 )

souhlas.....to je pomalu jako by holcine tu bilou rakev zavideli......

anka ( 20. dubna 2012 00:21 )

no ...jen jestli se on nenasadil do baraku k nim...

Zobrazit celou diskusi