Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Kristínku (†16) smetl na přejezdu vlak: Zemřela kvůli sázce?

Autor: INT, lm - 
15. dubna 2012
16:29

Okolo tragické smrti mladé Kristínky (†16) vyvstala další otázka. Stále není jasné, proč řidič Peter (28) zastavil na železničním přejezdu a nechal dívku v autě, když se blížil vlak. Šlo o nehodu, nebo Kristína doplatila na hloupou sázku? K nehodě se vyjádřili i zdracení rodiče dívky a neskrývali rozhořčení nad mladíkovým chováním.

Otec Kristíny Andrej Židek neskrýval svůj hněv na řidiče: "Jak mohl bezostyšně utéct a vykašlat se na naši dceru?! Chci zjistit pravdu! Doufám, že zbabělého řidiče nemine zasloužený trest!"

Sám se živí jako profesionální řidič a tak nechápe, jak mohl mladík zastavit na železničním přejezdu, když signalizace fungovala. "Co když měla zaseknuté dveře? Určitě byla v obrovském šoku, možná se snažila rychle odpoutat. Jak je možné, že on tak rychle vyskočil?" Otec Petra ani nezná, dcera mu prý neřekla, že jde s ním ven. Údajně měla dívka jet zrovna za čtrnáctiměsíční dcerkou a přítelem.

Peter si po nehodě namířil do blízkého bufetu, aby se posilnil. "Dal si hruškovici a malou kofolu. Byl celý roztřesený, tak jako by byl v šoku," řekl barman, který ho obsluhoval.

Kristína studovala na střední umělecké škole. "Kristínka byla velmi slušné děvče, které se výborně učilo. Doufám, že brzy zjistíme pravdu," uzavřel otec Andrej Židek.

Jak nehoda proběhla?

Řidič Peter zastavil se svojí černou Škodou Octavia z neznámého důvodu na železničním přejezdu právě, když se k místu blížil vlak. Mladík stihl z auta vyskočit a dokonce si podle svědků vzít i bundu a doklady, ale kamarádku v něm nechal. Svědci nehody později uvedli, že i ona se snažila z auta vystoupit přes místo řidiče, ale marně. Kamarád nepomohl dívce ani po kolizi s vlakem a utekl. Kristínce dávala první pomoc žena, která nehodu viděla ze svého domu. Kristínka podlehla zraněním při převozu do nemocnice.

Policie Petra M. ještě téhož dne vypátrala a odvedla do policejní cely. Je obviněn ze zabití a neposkytnutí první pomoci.


stststopvladede ( 20. dubna 2012 17:19 )

Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade" na www.stopvlade.unas.cz Projevte zajem zmenit pomery v NASI zemi! Venujte 1 minutu nasi prezentci a podporte nas! Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek. Za dva dny vse vypukne!

stststopvlade ( 19. dubna 2012 23:35 )

Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade" na www.stopvlade.unas.cz Projevte zajem zmenit pomery v NASI zemi! Venujte 1 minutu nasi prezentci a podporte nas! Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek. Za dva dny vse vypukne!

zokot ( 19. dubna 2012 11:42 )

v 16 mít skoro 1,5 starou dceru tak není něco v pořádku. U nás je to trestné tak bacha.

stopvvvlade ( 19. dubna 2012 00:10 )

Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade" na www.stopvlade.unas.cz Projevte prosim maly zajem a vuli zmenit pomery v teto zemi! Venujte 1 minutu nasi prezentci a podporte nas! Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek.

alexadex ( 18. dubna 2012 16:42 )

Neumíte číst? "Kristínka byla velmi slušné děvče..." a jela v autě s "klukem", kterého ani její otec nezná... jiný kraj, jiný mrav. Každopádně se to nemělo stát, tohle si ona ani nikdo z pozůstalých nezasloužil. Škoda každého mladého života...

Zobrazit celou diskusi