Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kristínku (†16) nechal kamarád zemřít pod vlakem: Zůstala po ní roční dcera

Autor: Čas.sk, ljš - 
16. dubna 2012
18:32

Rodiče šestnáctileté Slovenky Kristínky, kterou nechal na železničním přejezdu nedaleko Devínské Nové Vsi zemřít v autě její kamarád Peter (28), stále neznají pravdu o její smrti. Stala se mladá maminka roční holčičky obětí šílené sázky, nebo šlo o nešťastnou náhodu?

"Jak mohl utéct a vykašlat se na naši dceru? Chci zjistit pravdu. Doufám, že toho zbabělce nemine zasloužený trest," řekl deníku Čas.sk otec mrtvé dívky Andrej Židek, který se teď se svou manželkou i přes obrovskou bolest musí postarat o svou roční vnučku, která tu po Kristínce zůstala.

Mohla to být sázka

Peter údajně vezl Kristínku ve svém voze Škoda Octavia za jejím přítelem do nedaleké vesnice. Nechráněný železniční přejezd Peter podle svědka nehody přejel spolu s dalšími třemi auty. "Oktávie se ale vrátila. Šla si pro jistou smrt," řekl. Pak auto z neznámého důvodu zastavilo, přestože signalizace už upozorňovala na nebezpečí.

Na auto se řítil nákladní vlak, ale Peter stačil vystoupit a z místa utekl. Dokonce si z auta vzal doklady, ale o svou kamarádku se nestaral. Hrůzu jakou musela Kristínka v autě před smrtí prožit, si lze jen těžko představit. Svědci vypověděli, že se snažila ze zadního sedadla dostat ven přes dveře na místě řidiče.

Smrti se jí ale uniknout nepodařilo. Vlak auto na přejezdu smetl a dívka utrpěla zranění neslučitelná se životem. Přestože jí svědkyně nehody poskytla první pomoc, zemřela při převozu do nemocnice.

Proč se řidič na přejezd vrátil, ani to, jestli mu selhal motor, nebo zastavil sám, zatím vyšetřovatelé nezjistili. Mohla to být frajeřina, šílená sázka nebo jen nešťastná náhoda. Jisté ale, je, že se Krístince nepokusil ani pomoci.

Z místa utekl

Zatímco se náhodná svědkyně snažila zraněnou dívku oživit, Peter z místa nehody zbaběle utekl, přestože na něj žena volala. Policisté ho zadrželi až o několik hodin později. Údajně v poklidu jedl v rychlém občerstvení a dokonce nadýchal. Obvinili ho ze zabití a neposkytnutí pomoci.

blesk1611 ( 18. dubna 2012 20:22 )

Někde psali, že to bylo slušné děvče. Tak počítám - v 16-ti letech roční dítě, tzn. že se jí v patnácti narodilo, takže musela začít šuk-at ve čtrnácti. To mi ke slušnému děvčeti nesedí. Ale každý má jiný názor.

pgga ( 17. dubna 2012 04:15 )

...Presne tak..

hofihofi ( 17. dubna 2012 04:05 )

to od pgga patri k santakauz

hofihofi ( 17. dubna 2012 04:03 )

To nema se zemi nic spolecneho, to se mohlo stat kdekoliv, i u nas. Ona je spis otazka jestli s nim nebyla treba tehotna a nejak ho nevydirala, mlade holky, zvlaste v tisni dovedou byt dost nebezpecne a zbytek si domyslete. Treba to neni pravda, ale holka v maleru, 16 a druhe dite, kluk nuz na krku, lidi delaji ruzne skopiciny v tomhle natlaku. Ale treba to je uplne jinak. Alr vypada to na umysl.

pgga ( 17. dubna 2012 03:46 )

O cem tady meles?...

Zobrazit celou diskusi