Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stav teroristy z Bostonu se zlepšil: Carnajeva dále vyslýchají!

Autor: ČTK, shp - 
23. dubna 2013
20:25

Stav bostonského atentátníka Džochara Carnajeva (19) se dle lékařů zlepšil a z vážného byl přehodnocen na příznivý. Carnajev je po přestřelce s policií od konce minulého týdne hospitalizován v bostonské klinice Beth Israel se zraněním nohy, rukou a hlavy a s průstřelem hrdla. Ten si zúsobil, když chtěl spáchat sebevraždu.

Zlepšení Carnajevova zdravotního stavu potvrzovaly už dřívější informace o komunikaci mladého Čečence s vyšetřovateli. Otázky vnímal, reagoval pohybem hlavy a na jeden z dotazů i krátce odpověděl. Americké velvyslanectví v Moskvě dnes oznámilo, že do jižního Ruska vyslalo tým expertů, kteří si mají promluvit s rodiči údajných bostonských atentátníků.

Výslech rodičů

Skupina diplomatů odjela do Dagestánu, kde rodiče Džochara a Tamerlana Carnajeva po návratu z USA žijí. Rodina Carnajevových žila v Dagestánu do roku 2002, kdy se přestěhovala do USA. Před příjezdem do Dagestánu pobývali Carnajevovi v Kyrgyzstánu, kam je z rodného Čečenska vyhnala válka. Ve Spojených státech chtěli Anzor a Zubejda Carnajevovi začít nový život, ale příliš se jim nedařilo. Rozvedli se a vrátili se zpět do Dagestánu, kde nyní žijí v metropoli Machačkale. Džochar a Tamerlan v USA zůstali.

reggina ( 24. dubna 2013 09:11 )

Je to cecenec, muslim, s americkym obcanstvim, pred tim obcanstvim tureckym, nepopletla si neco?

reggina ( 24. dubna 2013 09:09 )

A kdyz pojedou do Cecenska, muzou taky zajet do Pakistanu, tam je to podobny a taky moc krasny

darina1 ( 24. dubna 2013 03:12 )

Nechat ho chcíp... pitomce Ruského

marmat ( 23. dubna 2013 23:53 )

A potom, co SPOLUPRACUJE , se těší, že mu trest smrti změněj na doživotí... a oznáměj tu radostnou novinu rodičům a taky to, že m.j. přejel na útěku staršího bráchu !

pgga ( 23. dubna 2013 22:18 )

Get a life

Zobrazit celou diskusi