Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vraha z Bostonu obvinili: Sám zabíjel a bude zabit?

Autor: ČTK, psch - 
22. dubna 2013
20:36

Bostonský terorista Džochar Carnajev v nemocnici bojuje s prostřeleným krkem o život. Mezitím ho policie obvinila z masakru na maratonu. Za zabití tří lidí a dalších 180 zraněných mu hrozí trest smrti!

Carnajev, podezřelý z podílu na pumovém útoku v Bostonu, byl dnes na nemocničním lůžku obviněn z použití zbraně hromadného ničení a zlovolného ničení majetku s následkem zabití. Bude-li shledán vinným, hrozí mu trest smrti.

Obžalobu podle dřívějších zpráv amerických médií povede Carmen Ortizová, státní zástupkyně USA pro stát Massachusetts. O případ se podle amerických vládních zdrojů zajímá ministr spravedlnosti Eric Holder.

Nepřátelský bojovník?

Právníci se doteď přeli, zda je možné soudit Carnajeva jako "nepřátelského bojovníka" před vojenským tribunálem, což by výrazně rozšířilo pravomoci vyšetřovatelů i soudu.

Mluvčí Bílého domu Jay Carney novináře seznámil s právním stanoviskem úřadu prezidenta, podle něhož takový postup není možný. Carnajev, na rozdíl od svého mrtvého bratra Tamerlana, měl totiž americké občanství.

diskuseblesk ( 26. dubna 2013 21:53 )

lidi,představte si,že BLESK normálně cenzuruje a maže příspěkvky,které nikoho ničím neuráží...včera byl ode mně přidán příspěvěk do diskuse a dneska nikde nic... takže to zkouším znovu: USA + Rusko --> MAFIA !!! atentát byl schválně vykonstuovaný,aby USA s Ruskem měli záminku se zase montovat do Čečenska! kukněte tady na ten link,hovoří za vše: http://imgur.com/a/Nx8EU A ty Blesku,nechej lidi vklidu polemizovat,díky!!!

janina7777 ( 23. dubna 2013 09:20 )

no konečně dva homosexuá lové reknirmareno + namoroman se našli a už konečně od nich bude pokoj

janina7777 ( 23. dubna 2013 09:18 )

ty jsi v šoku pořád, už od narození

pgga ( 23. dubna 2013 04:16 )

Blabolis...ale jdi na youtube....you get it all...

cinderella1 ( 22. dubna 2013 23:41 )

Jestli myslis tohle, tak te muzu ubezpecit, ze takovym kravinam ja neverim. To je jen konspiracni teorie nejakeho blazna. http://buelahman.wordpress.com/2013/04/20/are-you-just-a-believer-or-do-you-think/...NEVE RIM TEMTO LZIM!!

Zobrazit celou diskusi