Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bombový atentát v Bostonu: Bratři zabíjeli z náboženských důvodů

Motivy bratrů atentátníků byly náboženské
Motivy bratrů atentátníků byly náboženské  (Autor: Reuters, ČTK, EPA)
Autor: psch, ČTK - 
23. dubna 2013
07:59

Čečenští bratři Džochar a Tamerlan Carnajevovi zabíjeli z náboženských důvodů, agentura AP uvádí, že oba byli muslimové. Při bombovém útoku na maratonu v Bostonu zemřeli tři lidé, dalších nejméně 140 bylo zraněno. Včera si mladší z teroristů vyslechl obvinění, hrozí mu trest smrti.

Pravděpodobný strůjce ataku Džochar Carnajev leží v bostonské nemocnici, jeho bratr Tamerlan Carnajev zahynul po střetu s policií.

Oba sourozenci původem z Čečenska byli muslimové, neměli však podle zdrojů AP žádné vazby k některé z islamistických teroristických skupin. Vyplývá to z dosavadního vyšetřování případu.

Džochar Carnajev, který je ve vážném stavu se zraněními hlavy, nohou, rukou a s průstřelem krku, si vyslechl obvinění. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu až doživotí či trest smrti. První stání v Carnajevově případu by se mělo konat 30. května.

venxa ( 23. dubna 2013 21:07 )

Outlaw KKK was terrible mistake.

hiawatha ( 23. dubna 2013 17:42 )

Cela takova hotova bomba muze vazit 5 - 7 kg. Papinak nemusel byt v te velikosti, jak ho znas ty, tady jsou papinaky treba jen na 2 litry. A jestli v tom ma prsty FBI, CIA nebo primo vlada, tak na to jsou vsichni kratci a ten kluk bude obetnim berankem. Ja osobne si ale myslim, ze tohle byl opravdu jen ulet dvou vypatlancu. Ovsem s nedozirnymi nasledky.

hiawatha ( 23. dubna 2013 17:38 )

Ne, nasli jen zbytky tech dvou, ty ostatni byly plany poplach.

hiawatha ( 23. dubna 2013 17:36 )

Ja bych rekl, ze ten starsi bratr toho mladsiho do cele te veci navezl. Coz toho mladsiho nijak neomlouva. Je to ohavne a neomluvitelne. Neumim si predstavit, co musi prozivat jejich rodice. Tohle prece oni ze svych synu nevychovali! Dva bratri a kazdy jiny. Jeden flakac a povalec, ktery mlati manzelku, druhy vzorny student a mily kamarad s velkymi plany na karieru v medicine, s touhou pomahat lidem. A pak je najednou vsechno v pr.eli

hiawatha ( 23. dubna 2013 17:32 )

Buh by te odsoudil do pekel. Allah by te privital v nebi a poskytl by ti snad 72 nevinnych pannen. Fanaticti islamiste jsou presvedceni, ze cini to nejlepsi. Cim vic mrtvych nemuslimu, tim sladsi odmena v nebi.

Zobrazit celou diskusi