Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž se po 16 letech přiznal k vraždě. Podřízl krk učitelce. Chodil k ní tajně na televizi

Radek Chytil se k vraždě přiznal po 1ž letech
Radek Chytil se k vraždě přiznal po 1ž letech  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: psch - 
25. března 2013
14:13

Chodil jsem se k ní dívat na televizi, měli jsme malý byt. Ten den jsem se asi zakoukal a najednou vešla do bytu. Vypnul jsem televizi a zpanikařil...," řekl šestatřicetiletý automechanik, který se po 16 letech přiznal k vraždě učiteky.

I přesto, že se Radek Chytil (36) minulý rok k vraždě přiznal, nejedná se o polehčující okolnost, za chladnokrevnou vraždu mu hrozí 15 let vězení. Jeho případ řeší Krajský soud v Olomouci. Soudce prozradil, že by dnes mohl padnout rozsudek.

Bylo mu 20 let

V roce 1996 bylo Chytilovi 20 let, do bytu učitelky, která bydlela vedle něj, se chodil potají sledovat televizi. Jejich byt byl prý příliš malý. Tajně si okopíroval klíče, které si učitelka nechala u jeho rodičů. Když se ale jednou zapomněl u televize, učitelka přišla domů.

Zpanikařil

Chytil zpanikařil, učitelku, která ho měla za zloděje, svázal, praštil s ní o zem a lepicí páskou zalepil celý obličej, aby nemohla mluvit. Zkratovité jednání vedlo k chladnokrevné vraždě. Když už nevěděl, co dál, nadzvedl jí hlavu, a zatímco jí klečel na zádech, kuchyňským nožem jí podřízl krk.

Pořídil si rodinu

Poté zametl stopy, z bytu odešel a dlouhá léta mlčel. Mezitím se vyučil automechanikem, oženil se a s manželkou si pořídil dceru. Jako ve skříňce, od které ztratil klíč, bylo tajemství uchované až do doby, než vytasil nůž na prostitutky... Měsíc na to se přiznal.

Vražda v Mohelnici přitom patřila k nejdéle neobjasněným trestným činům tohoto druhu v regionu. Podle žalobkyně Marie Kodytkové spáchal Radek čin zvlášť surovým způsobem a v úmyslu zakrýt jiný trestný čin.

rumovapalice ( 25. března 2013 15:31 )

ten musel mít žrádlo, podfiknout úču jako kůzle, chce se mi z něj blejt z prasáka

cert ( 25. března 2013 15:30 )

Ale houby. Jeho rodiče měli klíče od jejího bytu a on tam chodil potají.

londynskypes ( 25. března 2013 15:18 )

a ty slapk.y co na ne vytasil nuz ...skoda ze se mu to nepodarilo

londynskypes ( 25. března 2013 15:17 )

ale ze zacatku k ni chodil kdyz byla doma ..

cert ( 25. března 2013 15:09 )

Však si nikdo nikoho nikam nepouštěl.

Zobrazit celou diskusi