Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejhorší dětští vrazi: Zabíjeli jako nezletilí, teď jsou volní

Autor: oj - 
21. března 2013
17:44

Ještě nedokončili základní školu a už mají na svědomí těžký zločin - dětští vrazi. Nesmíte znát jejich jména, ani se jim podívat do tváře. Po dovršení dospělosti jsou zase volní.

Vražda matky, kterou spáchal čtrnáctiletý adoptovaný syn v Chlumci nad Cidlinou, znovu otevřela otázku snížení hranice trestní odpovědnosti na 14 let. Dětským vrahům dnes téměř nic se jim nehrozí.  "O chlapci bude rozhodovat soud pro mládež. Do 18 let může dojít k uložení ochranné výchovy," uvedl advokát Josef Lžičař.

Pokud by byl ve věku 15 až 18 let, byl by souzen podle trestního zákoníku a s největší pravděpodobností by byl odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně.

Dětští vrazi

31. března 1999 – V Rakousku byli zatčeni čtrnáctiletá Češka a její šestnáctiletý krajan, kteří den předtím v německém pohraničním městě Lindau zavraždili šedesátiletou ženu. Podle tamní policie oběť rdousili a poté ubodali nožem kvůli penězům.

1. ledna 2004 – Mezi Kmetiněvsí a Hospozínem nedaleko Velvar byla zavražděna třináctiletá dívka. Nalezena byla u potoka nedaleko silnice mezi poli. K činu se po devíti měsících přiznal tehdy třináctiletý spolužák zavražděné, kterého usvědčily výsledky testů DNA. V 19 letech byl propuštěn na svobodu s čistým trestním rejstříkem.

2. srpna 2004 – Šest chlapců ve věku od 11 do 18 let se spolu se čtyřiatřicetiletým otcem dvou útočníků podílelo na vraždě jednaosmdesátileté ženy z Olešnice u Čestic na Rychnovsku. Násilníci se přiznali, že šli do domu oběti pro peníze. Ženu ubodali nůžkami. Některým nezletilým chlapcům byla soudem nařízena ochranná výchova.

3. října 2004 – Nedaleko kulturního domu v Hanušovicích na Šumpersku bylo nalezeno tělo třináctiletého chlapce s bodnými ranami a podřezaným krkem. K vraždě se přiznal jeho čtrnáctiletý spolužák. Policisté ho zadrželi ještě v den vraždy. Měl u sebe i vražednou zbraň. Byl umístěn do psychiatrické léčebny.

aanitaa ( 22. března 2013 16:34 )

dobre si to napsala

alohahai ( 21. března 2013 19:28 )

to je přesně ono, tak by to mělo být, protože jestliže dokáže i jako dítě zabít a navíc mu to ještě projde bez trestu, tak to samozřejmě udělá znovu, ale to by muselo naše zákonodárce něco v tomhle státě zajímat, ne jenom jejich plná břicha, je to tak jednoduché

dobrotka ( 21. března 2013 19:01 )

Ceskou statistiku

hiawatha ( 21. března 2013 18:39 )

hiawatha ( 21. března 2013 18:39 )

"3. George Stinney (21. října 1929 – 16. června 1944) 16. června 1944 byl legálně popraven nejmladší člověk v historii USA. Jmenoval se George Stinney, bylo mu teprve 14 let a skončil na elektrickém křesle." Nezalezi na tom, ze byl cernoch a zil ve Statech. Jak pise pode mnou aluman - tyhle archivy jsou prisne strezeny a "vrazdici deti" jsou u nas i jinde chraneny. Odsedi si to v polepsovnach a pak jsou propusteny s cistym trestnim rejstrikem. Tohle bylo, je a bude. Jsou deti, ktere zabily sve rodice v zoufalstvi, protoze byly tyrany a jsou "deti", ktere to proste udelaji, at je vychovavas jak nejlip muzes.

Zobrazit celou diskusi