Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie obvinila Radka V. (23) z dvojnásobné vraždy: Ubodal rodiče své přítelkyně!

Autor: psch - 
14. března 2013
13:23

Dvojnásobná vražda podnikatele a zastupitele Ondřeje M. (†59) a jeho manželky Dany M. (†52) hýbe celým Městem Albrechtice. Možná si budou moci obyvatelé trochu oddechnout, policie totiž dnes obvinila Radka V. (23), bývalého přítele jejich dcery, z dvojnásobné vraždy.

Ponořené město ve smutku, černý prapor na radnici, zdrcená matka zavražděné. Velké napětí ve Městě Albrechtice na Bruntálsku, po brutální dvojnásobné vraždě, možná začne trochu opadat. Pozůstalým se dostane spravedlnosti, policie totiž obvinila Radka V. z vraždy, co nevidět soud rozhodne o jeho vazbě, která je vzhledem k brutálnímu činu téměř jistá.

Policisté zatím motiv vraha neznají. "Bylo by neobjektivní a spekulativní přiklánět se jednoznačně k jakékoli vyšetřovací verzi, nicméně jednou z nich jsou i osobní vztahy," řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

S rodinou měl problémy už dřív

Mezi místními se povídá, že mladík měl s rodinou problémy už v minulosti. Podle jednoho ze sousedů jim z rodinné firmy ukradl velký obnos peněz, za což na něj otec jeho přítelkyně podal trestní oznámení. To ale později stáhl, protože se spolu domluvili.

Byly za tím peníze

„On jim ukradl peníze, pak z toho měl soud. On se na to připravoval, protože mi před týdnem dcera řekla, že volal (Radek V.) ráno Ondrovi, zeťovi, že se s ním chce setkat. Dcera se bála o Ondru, tak Ondra řekl, že se s ním setká jedině na stanici v Albrechticích za přítomnosti policie. On mu řekl, že v takovém případě ne. To znamená, že se na to asi chystal,“ řekla Nově se slzami v očích matka zavražděné Dany.

Vrah ubodal manžele v jejich domě v neděli 10. března. Policisté našli v tratolišti krve místního podnikatele a zastupitele Ondřeje M. (†59) a jeho ženu Danu (†52). Vrah patnáctkrát zarazil nůž do těla muže a ženu zabil několika dalšími ranami.